Skänker pengarna till välgörenhet.

ANNONS

Breakit berättar att Sheryl Sandberg, operativ chef på sociala mediejätten Facebook, nu ger bort en förmögenhet.

Gåvan på motsvarande cirka 800 miljoner sker i form av aktier och går enligt uppgift till en välgörenhetsfond.

Breakit refererar till dokument från amerikanska finansinspektionen. Exakt vad pengarna ska användas till är däremot inte klart men enligt artikeln har Sheryl Sandberg ett omvittnat stort engagemang i en ideell organisation för ökat, kvinnligt inflytande samt i en annan ideell organisation ”som hjälper människor att komma över sorg”. Den sistnämnda fonden uppges Sheryl Sandberg ha startat efter att hennes make rycktes bort från jordelivet 2015.

Precis som sin överordnade Mark Zuckerberg är Sheryl Sandberg är stor filantrop och frågan som Breakit nu ställer är om det blir hon eller Zuckerberg ”som först kandiderar till att bli president”.

Det är nämligen så, konstaterar sajten, att både Facebookgrundaren Mark Zuckerberg och Facebooks operativa chef Sheryl Sandberg flitigt figurerar i spekulationerna om att bli president i USA.

ANNONS
ANNONS

”Sandberg, som också är en bästsäljande författare, har gång på gång förnekat att hon vill ställa upp i presidentvalet 2020 – men spekulationerna fortsätter eftersom hon anses vara en av de bästa kandidaterna som det demokratiska partiet skulle kunna skaka fram”, skriver Breakit.