Nu upptaxeras den tidigare generaldirektören med nästan 650.000 kronor.

Bara två dagar innan Vinnovas generaldirektör Charlotte Brogren avgick på egen begäran hade hon upptaxerats av Skatteverket med knappt 650.000 kronor.

Bakgrunden var inkomster som hon inte hade deklarerat från Norge, berättar Dina Pengar i Expressen.

Själv hävdar hon att det inte finns något samband mellan upptaxeringen och hennes plötsliga sorti.

ANNONS
ANNONS

Det finns ingen koppling mellan att jag slutar på Vinnova och att jag varit dålig på att förstå vad dubbelbeskattningsavtal mellan Norge och Sverige innebär”, skriver hon bland annat i ett sms till Expressen.

Det var den 28 september som regeringen meddelade att Charlotte Brogren valt att lämna sin stol som generaldirektör för Vinnova den 9 oktober.

I samband med upptaxeringen för arvoden som hon fått i Norge åkte Charlotte Brogren på det högsta skattetillägget som skattemyndigheten kan besluta om, motsvarande 40 procent av den extra skatt som hon nu tvingas betala.

”Du har inte deklarerat  den utländska inkomsten. Detta innebär att du har lämnat en sådan oriktig uppgift som medför att skattetillägg ska tas ut”, skrev Skatteverket som motiv bakom beslutet till generaldirektören, enligt Dina Pengar, som uppger att personalen på Vinnova fick veta att Charlotte Brogren sagt upp sig dagen efter Skatteverkets omprövningsbeslut.