Kursen accelererar i racerfart. Grattis alla vinnare!

Det är cancerläkemedelsbolaget Xspray Pharma som tokrusat på torsdagsmorgonen på First North, skriver Privata Affärer på nätet.

ANNONS
ANNONS

Bolaget har fått en kapitalinjektion på 132 miljoner kronor i en emission, där teckningskursen låg på 22 kronor. Runt 118 miljoner av den totala kapitaltillförseln var intecknat i förväg av befintliga ägare och investerare, framgår det, liksom att det publika erbjudandet övertecknades nio gånger.

”Vi är mycket glada över det stora intresset för Xspray från både allmänheten och institutionella investerare. Emissionen ger oss möjlighet att slutföra utvecklingen av våra första tre cancerläkemedelsprodukter med målsättningen att kunna lansera dessa på den amerikanska marknaden under 2020 – 2023. Jag är glad över att vi har fått en bred och bra ägarbas med flera institutionella ägare och jag vill hälsa alla nya aktieägare varmt välkomna”, säger Xsprays vd Per Andersson i ett pressmeddelande, som refereras av Privata Affärer, som uppger att Xspray Pharma-aktien handlades för 37 kronor i börsöppningen – det är snudd på 70 procents uppgång, relaterat till teckningskursen.