DagensPS.se kunde i morse berätta att Annika Falkengren chockar med beskedet att hon i sommar avgår som vd och koncernchef för SEB.

Hon har jobbat nästan 30 år för banken varav elva år som högsta chef.

”Jag har tillbringat hela mitt yrkesliv i SEB. Det har varit en fantastisk resa tillsammans med kunder och kollegor. Efter alla år vid rodret för SEB var det inte lätt att fatta beslut om att inleda en ny karriär och i en ny roll. Men, min slutsats blev ändå att detta är rätt tillfälle”, skriver Annika Falkengren, 54, i en kommentar.

Hon har under sitt långa arbete som bankens toppchef många gånger gjort ägarna nöjda.

Nu lämnar hon SEB senast i juli och övergår senare i år till en operativ roll som delägare i den schweiziska kapitalförvaltningsfirman Lombard Odier Group.

SEB:s ordförande Marcus Wallenberg förklarar att Annika Falkengren inte får något avgångsvederlag.

ANNONS
ANNONS

”Eftersom Annika har sagt upp sig själv utgår inget avgångsvederlag, vilket är brukligt”, säger SEB:s ordförande Marcus Wallenberg i ett pressmeddelande.

Falkengren är en av de bäst betalda toppcheferna i svenskt näringsliv men i en intervju med SVT Nyheter kan hon inte svara på om hon kommer att tjäna mer eller mindre på sin nya position för den schweiziska kapitalförvaltningsfirman.

”Det beror på hur det går”.

Nyheten om att Falkengren kliver av som vd för SEB fick aktien att backa knappt två procent i den inledande börshandeln i Stockholm.

MISSA INTE: VW-skandalen spiller över på SEB-chef [Dagens PS] >

LÄS ÄVEN: Pressad SEB-chef ruvar på superplan [Dagens PS] >