Det är sajten Breakit som berättar om en nyss avhandlad affär, där ett bolag köpt ett annat bolag och som till en början inte verkade sticka ut mer än något annat förvärv.

ANNONS

Men det visade sig att bakom pressmeddelandet med rubriken ”Engie Ineo acquires Icomera” tornade ett svenskt bolag fram som möjliggjort för folk att surfa trådlöst på tåg och bussar.

Breakits Stefan Lundell, som berättar om den fantastiska historien, fann efter lite grävande att bakom det svenska succébolaget – som köpts upp för omkring 1,5 miljarder dollar så dök en 83-årig herre upp vid namn Leif Kristensson, som har ett förflutet som fiskare, svetsare och arbetsledare och blev entreprenör först vid 35 års ålder.

Leif Kristensson har i dag ett investmentbolag, K-Svets, som äger 45 procent av aktierna i det svenska bolaget Icomera som nu alltså köpts upp till en smärre förmögenhet.

För Leif Kristensson betyder det att han, enligt Breakits Stefan Lundell, kan ”casha in 675 miljoner kronor på ett bräde”.

Leif Kristensson har enligt artikeln byggt upp en en skaplig investeringsportfölj. Han säger också till sajten att han gjort ”en rätt hyfsad affär” på sin placering i Icomera.

Men trots att han tidigare gjort lysande affärer och trots sin ålder, 83 år alltså, tänker han inte dra sig tillbaka.

”Nej, jag kommer i alla fall inte plocka ut pengarna. Det blir nya investeringar istället”, låter den framgångsrike investeraren meddela Breakits reporter.

ANNONS
ANNONS

MISSA INTE: Svenskt it-snille plötsligt 100 Mkr rikare [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Vill du bli rikare? Undvik dessa människor [DagensPS.se] >