Se till så att du inte bli grundlurad i rea-infernot. Spana in den här guiden.

Metro skriver om fallgroparna som kan kosta dig onödigt med pengar i dag – när prislapparna lyser röda överallt i detaljhandeln. Det är nämligen lätt hänt att stirra sig blind på dessa och glömma bort att hushållskassan har sina begränsningar, även en dag som denna alltså, fredag och löning.

Det första tipset är att helt sonika ge blanka tusan i att över huvud taget uppsöka någon butik i dag och sätta kurs raka vägen hem. Om du gör så skonar du både klimatet och plånboken, konstaterar Metro vars andra tips är att sätta upp en budget för hur mycket du tänker spendera.

I det sistnämnda fallet handlar det om stenhård disciplin och att inte falla för frestelsen, oavsett hur mycket priset är dumpat på någon lockande vara.

Jämför Black Friday-priset med vad det kostar på prisjämförelsesajter, det är råd nummer 3.

ANNONS
ANNONS

Försäkra dig också om din konsumenträtt (tips nummer 4). Det kan vara ”bra att veta att det inte är tillåtet att endast ha ett fåtal exemplar av en lockvara som inte motsvarar efterfrågan. Och om varan ändå tar slut under rean kan butiken kompensera genom att erbjuda en likvärdig eller bättre produkt till samma pris”, framgår det i artikeln.

Nu är det kanske lite sent, men ett gott råd (nummer 5) är att checka priserna på varorna innan rean drar igång. Tänk också en gång till om du verkligen är i behov av en ny tv-apparat, mobil eller kavaj, eller vad det nu är du är shoppingsugen på (tips nummer 6), rent krasst kanske du inte alls behöver den där prylen eller varan.

Bränn inte allt krut på Black Friday, det kommer en Cyber Monday också (den 26 november, det vill säga redan på måndag) och då kan priserna vara ännu mer dumpade, är Metros tips nummer 7.

Läs även: Kalkyl: I dag bränner svenskarna 6 mdkr [DagensPS.se] >