Letar du efter bästa robotdammsugaren på marknaden? Prylsajten M3 har testat 15 robotdammsugare och ger en av dem högsta betyg, en 5:a på en skala 1-5.

ANNONS

I smarta hemmens tidevarv är robotdammsugaren ett givet inslag.

För att underlätta för dig som är på jakt efter en manick som gör städjobbet åt dig återger Dagens PS i mycket komprimerad form M3:s test av 15 robotdammsugare på marknaden.

Alla testade modeller städar ”plikttroget” din bostad, försäkrar sajten och tipsar om att en billigare robotdammsugare ibland kan vara en bättre hjälpreda i hemmet än en dyr.

Sanningen med modifikation

Det där påståendet om att ”du får vad du betalar för” stämmer inte alltid, framhålls det.

”Om inte annat visar det sig i vår jämförelse att en modell för 10 000 kronor inte nödvändigtvis är bättre än uppstickaren som kostar hälften så mycket”, skriver M3.

Hur som helst är rådet att städa undan din gamla elnätsanslutna dammsugare och låta den gå i pension.

I testerna har M3 kollat hur de 15 robotdammsugarna klarar trösklar, mattor, hörn och andra hinder samt – och viktigast – hur duktiga apparaterna är på att fånga upp smuts och damm.

Stort fokus har även lagts vid hur bra robotdammsugarna funkar med tillhörande app.

ANNONS
ANNONS

Av betygsättningen att döma var alla robotdammsugarna medelbra eller riktigt bra, många 3:or och 4:or är det, men allra bäst uppges robotdammsugaren Deebot Ozmo T8 vara, som får toppbetyget 5 i testet.

Läs hela artikeln på M3.

Läs även: Sajt: Bästa smarta hem-prylarna [DagensPS.se] »