Sverige befinner sig i ett historiskt tufft läge – och det är hushållen som får betala. Dagens PS lanserar nu en kostnadsfri nyhetstjänst för dig som vill få full koll på din privatekonomi, som en del av vår nyhetssatsning på privatekonomi och plånboksfrågorna 2023.

ANNONS

Sveriges inflation har slagit i taket.

På pappret har en vanlig familj med en årsinkomst på ungefär 1 000 000 kronor förlorat runt 100 000 kronor i köpkraft till följd av prisökningarna inom livsmedel, energi och andra viktiga tjänster. Löner och pensioner har inte ökat i närheten lika mycket.

Räntesmockan…

Och verkligheten ser betydligt dystrare ut för de flesta hushåll som både drabbats av hårda räntesmockor på bolån och privatlån. Samtidigt blev 2022 ett förlorat år för aktiespararna och pensionsfonderna. 2023 ser av allt att döma inte så muntert ut det heller.

Skatterna har dessutom ökat på många håll samtidigt som elstödet lämnat mycket att önska för många hushåll.

Våg av bedragare

Men har man blivit av med en femtedel i köpkraft och aktiekapital kan man ändå skatta sig lycklig. I alla fall om man jämför med de som utsatts för den våg av nätbedragare som roffar åt sig hushållens surt förvärvade kosing.

ANNONS
ANNONS

När oron ökar i samhället så vädrar de kriminella morgonluft som skor sig genom att plundra intet ont anande offer på miljonbelopp om det vill sig illa.

Storsatsning på din privatekonomi – gratis

Vi lever i en otrygg tid och med en otrygg omvärld som knackar på dörren – och det kostar.

Dagens PS lanserar därför en nyhetstjänst som vill säkra din privatekonomi.

Allt från drivmedel till livsmedel

Vi håller koll på allt från räntor, skatter och deklaration, it-säkerhet, karriär, pensionssparande, fond- och aktieplaceringar samt priset på allt från drivmedel till livsmedel.

Dagens PS drar lans för varenda krona som du som privatperson kan spara eller tjäna, och därför vill vi erbjuda en tjänst som hjälper till med just det. Helt gratis, dessutom.

Hör gärna av dig

Har du synpunkter på vad vi ska rapportera om, eller kanske tankar om någon av de hundratals artiklar vi publicerar varje vecka? Tveka inte, mejla antingen redaktionen på [email protected] eller redaktören för PS Privatekonomi, Bilbo Göransson. 

ANNONS
ANNONS

Tjänsten är kostnadsfri och du kan anmäla dig till nyhetsbrevet här om du inte redan får det. Om du mot förmodan inte vill läsa det något mer så kan du avregistrera dig lika lätt.

Privatekonomi

Bilbo Göransson är redaktör för den nya nyhetstjänsten PS Privatekonomi.