ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Varning: Insiderproffs har "dyster" börsbild

Uppdaterad: 10 juli 2017Publicerad: 10 juli 2017
Enligt insiderproffset
Enligt insiderproffset

Enligt Erik Lidén, Insiderfonders vd, är börsen fullvärderad och därför är ett fall snart att vänta.

ANNONS
ANNONS

Den bedömningen ger han uttryck för i en intervju med SvD Näringsliv.

“Det är en ganska dyster bild, så här brukar det se ut nära en börstopp”, konstaterar Lidén i artikeln.

Stockholmsbörsens breda index står på plus med 24 procent på ett år. Men efter solsken kommer regn, enligt initierade Erik Lidén. I Insiderfonders senaste rapport Insideranalys har mätningar gjorts i aktiviteten i köp och försäljningar hos så kallade insynspersoner i börsbolagen, resultatet visar att insiderindexet har fallit konstant flera månader. I mars låg detta viktiga index på 129. I juni hade det rasat till 59 på skalan från 0-200, framgår det.

“Det indikerar en aning förenklat att väsentligt fler insynspersoner säljer än köper aktier”, skriver Svenska Dagbladet.

“Dels har vi ju indexet, men där ser man inte djupet eller storleken på affärerna, utan bara hur många som köper eller säljer. Redan där ser det inte så positivt ut. Men tittar man bortom de enskilda försäljningarna och köpen så ser det ännu dystrare ut”, säger Insiderfonders vd Erik Lidén till tidningen, som uppger – med hänvisning till Insiderfonders analys – att insynspersoner köpte aktier för i snitt 62.000 kronor i juni; det kan jämföras med försäljningen av aktier hos samma grupp, som enligt artikeln låg på 457.000 kronor i snitt under förra månaden.

Erik Lidéns slutsats är att börsen “är rätt nära toppen nu”, och han håller för troligt att den kommande rapportfloden från bolagen kommer att bestå av “en hel del vinstvarningar”, säger han till Svenskan.

Hans tips till privata aktiesparare är att vara “extremt selektiv” till börsen, han kalkylerar för att “en rätt rejäl korrigering” av börsen är i antågande.

MISSA INTE: Trendbrott – kommer börsraset nu?  >

LÄS ÄVEN: Blytungt: Bästa aktierna om börsen rasar  >

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Investera i svensk innovation som begränsar hjärnskador. Medicintekniska PolarCools CE-märkta produkt, PolarCap® System, används som akut behandlingsmetod vid hjärnskakningar och upprepade smällar mot huvudet. Bolagets vision är att kontrollerad kylning av huvud- och nackskador ska bli en standardbehandling för att begränsa hjärnskador. Försäljningen ökar snabbt och nu genomförs en nyemission för att klara av expansionen.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS