Visst är det lätt att vara efterklok. Men i bröderna Monaghans fall blir det nästan smärtsamt när man med facit i hand kan konstatera att den ene fick över 4 miljarder kronor på ett bräde medan den andre fick nöja sig med en begagnad gammal folkvagnsbubbla.

Bröderna Monaghan, Tom och James, var nämligen de som tillsammans köpte den lilla pizzerian DomiNick’s år 1960 och som årtionden senare skulle bli världens största aktör för hemkörningspizza – Dominos, skriver sajten Celebrity Networth.

Men resan blev inte lång för James. Redan efter ett år av att ha drivit pizzerian tillsammans med sin bror valde han att hoppa av eftersom han redan hade ett heltidsjobb som brevbärare med ”både förmåner och pension”. 

ANNONS
ANNONS

Tom köpte då ut James. Men inte med pengar. I stället fick James den begagnade folkvagnsbubblan som företaget använt för att köra ut pizzor.

Så här i efterhand har det visat sig vara ett av de kanske sämsta ekonomiska beslut någon tagit. Någonsin. Tom fortsatte nämligen att driva Dominos till ett världsföretag med miljardomsättning. År 1998 sålde han sin andel på 93 procent i företaget för 1 miljarder dollar, motsvarande 8,6 miljarder kronor.

LÄS MER: Instead Of Earning Hundreds Of Millions Of Dollars, The Co-Founder Of Domino’s Pizza Made One Huge Mistake… (Celebrity Networth) »