Fackförbunden ger nu Wanja Lundby-Wedin kritik.

”Det är en självklarhet att ingen familjemedlem ska bo gratis”, säger Ella Niia, ordförande i Hotell- och restaurangfacket, till Expressen, och får medhåll av Sekos ordförande Janne Rudén.

Wanja Lundby-Wedin är styrelseordförande i semesteranläggningen Riva del Sole på italienska kusten, där hon enligt Expressen tillbringar sex dagar varje år för styrelsemöten och pool-, strand- och restaurangbesök. De sistnämnda ”uppdragen” syftar till att hon ska ”följa verksamheten”.

Wanja Lundby-Wedin ska ”undersöka” när hon kommer hem, säger hon till Expressen, huruvida  makens gratisboende på hotellet ska förmånsbeskattas eller ej.

ANNONS
ANNONS

Även TCO-basen Sture Nordhs maka och andra styrelsemedlemmar låter sina respektive bo gratis i dubbelrummen, framgår det i Expressen, som är på plats i det italienska semesterparadiset och berättar om ”vita sandstränder, pool och vip-service”.

Tidningen uppger att fackpamparna, förutom gratis boende och mat, lyfter ett styrelsearvode på cirka 46.400 kronor under vistelsen på fackförbundsägda Riva del Sole, där Felice Bassi är direktör och som enligt Expressen fått 1,2 miljoner kronor i årslön, en Volvo XC90, en stadsjeep som tjänstebil som kostar en halv miljon kronor och en tjänstebostad i en av Riva del Soles villor.

De fina gåvorna har han fått av facktopparna som sitter i styrelsen för Riva del Sole, uppger tidningen.