Erik Norland, som är seniorekonom på CME Group, spår i Dagens Industri att stor oro stundar börsen.

ANNONS

Tidningen har träffat honom i samband med ett besök där han pratar om populismens påverkan på penning- och finanspolitiken. Samtalet kretsar även kring vilken effekt det får på optionsmarknaden.

”De politiska riskerna har överdrivits lite eftersom marknaden uppenbarligen inte bryr sig särskilt mycket”, säger Erik Norland till Di, som berättar att CME Group är stationerat i USA och hanterar världens största marknad för derivat; bolaget uppges administrera över tre miljarder kontrakt med ett sammanlagt värde på nio biljarder dollar – och en biljard är lika med en miljon miljarder.

Erik Norland förväntar sig, säger han till Di, att det kommer en ’bull market’ för volatilitet, eller åtminstone en början på det under de kommande tre åren.

”I takt med att vi rör oss mot det här decenniets slut kommer det bli betydligt mer rörigt på marknaderna”, förklarar han och tillägger lite längre ner i artikeln:

”Det kommer att komma en oväntad händelse som får volatiliteten att explodera. Den händelsen kommer sedan användas till att förklara volatiliteten men den underliggande orsaken kommer att vara den försämrade likviditeten och centralbankernas åtstramningar av penningpolitiken”.

ANNONS
ANNONS

MISSA INTE: Finanstoppen känner ingen börsoro [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Expert rycker på axlarna åt börsras [DagensPS.se] >