Avanzas sparekonom Claes Hemberg anser att privatsparare agerat förhastat genom att sälja aktier under börsrallyt i april.

ANNONS

I snitt gjorde privatspararna 146.200 affärer per dag – en ökning med 28 procent jämfört med samma månad i fjol, skriver Privata Affärer där Claes hemberg konstaterar att aktier som Volvo – som rusat på börsen efter rapportsläppet – och rapportbesvikelser som Fingerprint och Hexagon sålts av medan kända bolag som SCA och Autoliv tankat på i portföljerna.

”Kanske har spararna misstolkat börsen. Börsrekord innebär inte en börstopp. Historiken visar tvärt om, att ett börsrekord ofta följs av flera kvartal med bra börs. Kanske har privatpersoner varit allt för snabba med att sälja”, säger Claes hemberg till Privata Affärer, som uppger att den mest nettosålda aktien är Volvo – som gått som en raket på börsen – och som privatspanare avyttrat åtta månader i rad.

”Småspararna följer en egen handlarregel i Volvo, att köpa så fort aktiekursen är under 100 kr och sälja så fort den är över. En regel de följt, även de senaste månaderna, trots att allt fler analytiker tyckt att bolaget är köpvärt”, säger Hemberg till tidningen, som konstaterar att även storbankernas aktier sålts av i stor skala.

MISSA INTE: Proffsen manar: Haka på börsrallyt [DagensPS.se] >

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVEN: Därför är det börsrekord [DagensPS.se] >