Bolagets agerande i elfte timmen förvånar sparekonom.

ANNONS

Claes Hemberg, sparekonom på Avanza, anser att vinstvarningen klockan 23.00 på måndagskvällen från bostadsutvecklaren Oscar Properties måste ha stressats fram.

”De upptäckte att många har sålt och insåg att informationen som de sitter på har läckt. Men att gå ut klockan 23.00 kändes väldigt stressat. Jag har aldrig sett något liknande”, säger Claes Hemberg till Di.se, som uppger att det inte är första gången Oscar Properties är föremål för misstänkt insiderhandel.

Tidningen avslöjade i september att bolagets styrelseordförande Jakob Grinbaum anhållits för grovt insiderbrott för aktieaffärer i mars.

”Insiderhandeln är inte bara ett resultat av vad som händer i bolaget utan att det är många som står på tå och är nervösa om vad som händer i branschen. Det behöver inte bara röra sig om ren girighet utan kan också röra sig om rädsla och nervositet”, säger Claes Hemberg till Di.se.

Även Joakim Bornold, sparekonom på Nordnet, är inne på att information läckt ut från bolaget och menar att det ”ser misstänkt ut när aktien föll med över 7 procent under gårdagen, i kombination med hög omsättning och att en pressrelease om vinstvarning släpps sent på kvällen”.

Han förklarar i artikeln att börsen nu kommer att kika på hur handeln i aktien sett ut, men att det är svårt att bevisa att insiderpersoner har handlat.

ANNONS
ANNONS

Claes Hemberg är alltså övertygad om att det rör sig om insideraffärer.

Under förmiddagen, vid klockan 09.40, var Oscar Properties aktie ned med 9,2 procent.