Drygt åtta av tio i åldersgruppen 18–29 år anser att det är viktigt att bo i en miljövänlig och hållbar bostad om tio år.

ANNONS

Det här visar en ny Skanska-rapport, Bopanelen 2030 – en rapport om framtidens hem.

Undersökningen är gjord av Kantar Sifo på uppdrag av byggjätten och där framgår att hela 79 procent tycker det är viktigt att hemmet är miljövänligt och hållbart om tio år.

Bland ungdomar anser drygt åtta av tio, eller 84 procent, detta.

Rapporten visar att många är beredda att betala extra för hållbara lösningar i boendet, bland annat uppger varannan att man är villig att betala mer för solceller.

”Värdefulla insikter”

”Rapporten gör det möjligt för oss på Skanska att lättare kunna kartlägga framtidens behov och förstå hur människor vill bo om tio år. Det ger oss som bostadsutvecklare värdefulla insikter om hur vi måste arbeta för att kunna erbjuda de bostäder som efterfrågas av såväl individen som samhället i stort. Vårt mål är att skapa drömhem som främjar en hållbar livsstil och vi ska vara först på marknaden med klimatneutrala bostäder”, säger Mikael Matts, vice vd på Skanska, i pressmeddelandet.

ANNONS
ANNONS

Just bostaden uppges stå för en femtedel av hushållens klimatavtryck. När det gäller bilen svarar närmare hälften som deltagit i undersökningen att de skulle kunna sälja den om bostadsfastigheten kan erbjuda en pool med eldrivna transportmedel i stället.