Fastighetsbolaget Oscar Properties ger skilda bud om huruvida en vinst kommer att genereras från försäljningen av projektet Biografen Penthouses, tidigare sålt till konkursade Axxonen.

ANNONS

Anledningen är att dotterbolaget Oscar Properties 3 uppger i sin årsredovisning att vinsten uteblir, medan börsnoterade Oscar Properties väljer att inte nämna de finansiella effekterna i senaste halvårsrapporten.

Till Di uppger vd Oscar Engelberg att vinsten kommer att nås, fast då genom att man tar över projektet från konkursboet och fortsätter med att själva utveckla bostäderna för senare försäljning.

”Den vinst vi har tagit ut räknar vi fortfarande med och den gäller fortfarande, annars hade vi kommunicerat det”, säger vd Oscar Engelbert till Di om de till synes motstridiga budskapen.

Enligt Oscar Engelberg är enda effekten av Axxonen-konkursen att det inte är säkert att vinsten landar med Oscar Properties 3, utan kanske med ett annat koncernföretag.

ANNONS
ANNONS

Samtidigt är det oklart om lägenheterna ens kommer att kunna byggas ovanpå Biografen eftersom beslutsrätten är med konkursförvaltaren.