Det är i sommar du ska sälja din bostad, fem skäl talar för det, enligt en mäklare som skriver på Brf-nytt. Tänker du göra slag i saken?

ANNONS

Fastighetsförmedlingen och mäklaren Erik Olsson radar upp fem skäl på sajten Brf-nytt varför det är bäst att avhandla sin bostadsaffär i sommar, om du ska sälja bostaden alltså.

En Hemnet-rapport som refereras visar att utbudet sjunker kraftig både på villor och bostadsrättslägenheter under semestermånaderna.

Det gör läget mer gynnsamt för somriga bostadsförsäljare, och allra bäst chans att lyckas i en bostadsförsäljning på sommaren har storstadsbor då deras lägenheter anses vara mer attraktiva än bostadsrätter i stort.

Här är fem anledningar till att du ska sälja din bostad just nu:

1. Konkurrensen på marknaden är mindre, det ger dig som säljare en fördel.

2. Många är uppkopplade och samtidigt lediga och har mer tid att scanna av vilka objekt som ligger ute till försäljning.

3. Vackra uteplatser smyckade med prunkande växtlighet inbjuder till trivsel och trevnad, det kan räcka för att få visningsbesökarna på fall.

4. Sol och värme är lika med gladare människor och de bilder som du tar på bostaden exponerar har har ökad chans att bli bättre på sommaren med bättre ljus och blå himmel.

5. Studenter får sina antagningsbesked i juli och det innebär ökad aktivitet i bostadssökande, även om studenter generellt kanske inte är den typiska bostadsköparen.

ANNONS
ANNONS

Källa: Erik Olsson och Brf-nytt

Läs även: Svenskar: Det är viktigast vid bostadsköp [Dagens PS]

Läs också: Krav på fast jobb stoppar unga från bostadsköp [Dagens PS]