Siffran över antalet bostäder som började säljas i Stockholms län har halverats på ett år.

Nedgången är 53 procent och statistiken gäller för fjärde kvartalet i år, ställt i relation till hur det såg ut under samma tid i fjol.

Totalt rör det sig om 1.354 bostäder i Stockholms län som säljstartats under perioden i år (i förra året var det 2.903 stycken), enligt sammanställningen från Svensk Nyproduktion, som ägs av fastighetsmäklaren Svenska Mäklarhuset, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt, skriver Di.se.

Svensk Nyproduktion menar att dippen kan förklaras med väldigt många säljstarter under fjolåret; det gör att de potentiella köparna är utspridda på många projekt, menar man.

Bedömningen är enligt artikeln att antalet säljstartade bostäder i Stockholms län 2019 blir ungefär lika många som i år, det vill säga avsevärt färre än under föregående år.

”Även om det är färre jämfört med 2016 och 2017 så innebär det också att vi kommer att få se ett fortsatt högt utbud av nyproduktion i takt med att säljstartade projekt alltjämt kommer att komma ut på marknaden och säljtakten fortsatt kommer att variera”, säger Jesper Höök, analysansvarig vid Svensk Nyproduktion, till Nyhetsbyrån Direkt, framgår det på Di.se.

ANNONS
ANNONS

[vc_row_inner css=”.vc_custom_1541519374665{padding-top: 0px !important;padding-right: 20px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 20px !important;background-color: #f9f9f9 !important;}”]

[vc_empty_space height=”20 px”][vc_separator][vc_empty_space height=”20 px”][vc_column_text]När banker och andra sparinstitut inte kan erbjuda någon ränta att tala om så vill vi erbjuda ett bra alternativ. Hos oss får du hög ränta från första kronan. Upp till 10%.[/vc_column_text][vc_cta h2=”” shape=”square” style=”flat” add_button=”bottom” btn_title=”Öppna konto” btn_style=”flat” btn_color=”green” btn_align=”center” btn_i_icon_fontawesome=”fa fa-bar-chart” btn_add_icon=”true” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fbit.ly/basta_sparranta||target:%20_blank|” btn_button_block=”true” btn_custom_onclick=”true” css=”.vc_custom_1542377733656{padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;background-color: #f9f9f9 !important;}”][/vc_cta][/vc_row_inner]