Många svenskar säljer bostaden just nu och planerar du att göra samma sak är det enkelt att höja värdet. Här är några tips.

ANNONS

Sajten Brf-nytt har sammanställt en rad tips på hur du kan pimpa din bostad inför försäljningen och därmed höja priset på marknaden.

”Det är fullt naturligt att vilja lägga allt fokus på det nya boende och inte rusta upp det gamla. Men med ett par enkla åtgärder i kök och badrum kan du få värdet att stiga på din bostad, vilket ger dig mer pengar att spendera på din nya bostad”, säger Christina Holmberg, pr & communications manager på sanitetsleverantören Grohe, som står bakom tipsen i artikeln.

Tipsen i korthet

Om du inte vill renovera hela köket kan du nöja dig med att exempelvis byta knoppar och handtag på köksluckor, lyder ett av råden med betoning på att det är detaljerna som är viktigast.

Måla om väggar som kanske uppfattas som skrikiga och udda till mer neutrala färger, så att intrycket blir bättre. ”Nymålade och fina ytskikt tenderar att öka värdet på bostaden”, skriver Grohe på Brf-nytt.

När det gäller badrummet lyfts detaljerna fram även här. I stället för att riva och byta ut hela badrummet, som kostar mycket, är tipset att göra småfix som att byta duschmunstycke och toasits.

Se även till så att intrycket blir att bostaden är rymlig och den är upplyst ordentligt inför visning.

Läs mer här.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Ge din bostad en make-up – öka värdet [Dagens PS]

Läs mer: Tipset: Lyft entrén – höj värdet på bostaden [Dagens PS]

Läs också: Måla om hemma – det här är säkraste färgvalet [Dagens PS]