Det säger Per Bolund (MP) i en intervju med SvD.

ANNONS

Syftet med just den bostadspolitiken är att dämpa hushållens skuldsättning och regeringen kikade på det under processen med att godkänna Finansinspektionens förslag på att skärpa amorteringskravet.

”Vi kunde där konstatera att det inte finns det underlag som behövs för att kunna gå fram med förändringar. Det var bland annat därför som vi i slutändan sa ja till amorteringskravet”, förklarar Bolund för SvD Näringsliv.

I dag finns det inget stöd i riksdagen för att fasa ut ränteavdraget men Per Bolund – som är finansmarknadsminister – tror att den inställningen ändras när Riksbanken börjar höja räntan.

ANNONS
ANNONS

”Kostnaden för staten för ränteavdragen kommer att skjuta i höjden på ett sätt som jag inte tror att någon regering kommer att kunna acceptera, så mitt råd till hushållen är att de redan nu börjar planera för att man kommer att få förändringar i ränteavdragen framöver”, säger Per Bolund och tillägger att han ”är ganska övertygad” om att en utfasning av ränteavdraget blir aktuellt under den kommande mandatperioden.