En bostadsrättsförening i Stockholm har dragit in miljontals kronor på dolda tillgångar. Något som hjälpt föreningen att både betala av skulder och sänka medlemmarnas avgifter.

ANNONS

Det är föreningen Postiljonen 4 i Stockholm som dragit in cirka 16–18 miljoner. Det skriver Di.

Lars Lundin satt i styrelsen för Postiljonen 4 när han läste en artikel i Dagens industri om ett garage som sålts på Östermalm för sex år sedan. Postiljonen 4 hade vid tillfället ett flertal garageplatser som bostadsrättsmedlemmarna med bilar hade hyrt. Lars Lundin kollade upp om det fanns några hinder för att ombilda föreningens garage, vilket det inte gjorde.

Brf:en erbjöd sina medlemmar att köpa garageplatserna till ett rabatterat pris på 350 000 kronor. Det blev en del garageplatser över när alla medlemmar som ville ha en plats köpt en. Föreningen behöll några uthyrningsplatser och sålde sedan resten.

Föreningen har nu sålt mer än ett tiotal platser för över en miljon kronor styck.

”Det har varit en succé för oss. Vi har tagit in cirka 16–18 miljoner på det här. Det har hjälpt oss att sänka våra lån och avgifter. Alla tyckte att det var toppen”, säger Lars Lundin.

Alex Edenvik, mäklare på fastighetsbyrån Brokr, hjälpte föreningen i processen.

”Köparna har varit helt vanliga människor som bor centralt i stan och är i behov av en parkeringsplats. Sen kanske den kostar mer än bilen som kommer stå på den, men platsen är en investering som inte kommer tappa i värde på samma sätt. Snarare tvärtom”, säger Alex Edenvik.

ANNONS
ANNONS

Läs hela artikeln här.

Läs mer: Byggandet av ägarlägenheter har tiodubblats på ett år [Dagens PS]