Överlag fortsätter dock bostadspriserna uppåt, men inte i samma takt som under fjolåret, om experterna får rätt.

ANNONS

”Trenden kommer att hålla i sig och vi får en fortsatt stabil bostadsmarknad. Sedan tror jag inte att vi får tvåsiffriga uppgångar men jag tror mer på stigande än sjunkande priser under 2021”, säger Jens Magnusson, privatekonom hos SEB och en av experterna som nyhetsbyrån TT pratat med i en artikel som publiceras på SvD.se.

Som Dagens PS tidigare berättat, med hänvisning till Svensk mäklarstatistik, gick priserna på bostadsrätter upp med sju procent på årsbasis under 2020.

För villor blev prisuppgången elva procent.

Liza Nyberg, vd för Svensk fastighetsförmedling, tror på fortsatt prisfest på bostadsmarknaden, runt fyra-fem procent räknar hon med att priserna stiger, säger hon till TT medan Hans Flink, försäljnings- och affärsutvecklingschef hos Svensk mäklarstatistik, tror att större ytor kommer att vara fortsatt attraktivt bland bostadsköparna.

När det gäller fritidshus bedömer proffsen att det kan komma en sättning efter förra årets starka prisutveckling på marknaden.

ANNONS
ANNONS

”Kan vi börja resa igen kommer det att prioriteras och det får konsekvenser. Det var det uteblivna resandet som bidrog till utvecklingen på fritidshusmarknaden”, säger exempelvis Liza Nyberg på Svensk fastighetsförmedling.

Läs hela TT-artikeln på Svenska Dagbladet.