Det är svårt att hitta lägenhet i Stockholm men inte omöjligt. Här är fem tips på hur du hittar en ledig lägenhet i Stockholm.

Det kan kännas hopplöst att hitta lägenhet i Stockholm med långa kötider och begränsat utbud. Men det finns hopp. Här är Byggnyheters fem bästa tips på hur du hittar en ledig lägenhet i Stockholm.

1. Var aktiv i ditt sökande
Genom att vara aktiv i ditt sökande ökar du dina chanser att hitta en lägenhet. Förutom att söka flera gånger i veckan bör du även söka dig fram på flera plattformar. En bra plats att leta efter lediga lägenheter i Stockholm är bostadslistan.se. Sök efter lediga lägenheter, spara favoriter, sortera efter olika filter och på olika kategorier. Se även till att få notiser när lägenheter som passar dig dyker upp.

2. Sök över hela stockholmsregionen
Trots att du är inställd på att bosätta dig i en viss stadsdel är ett bra tips att söka över hela stockholmsregionen. På det sättet kan du hitta fler tillgängliga alternativ. Det är ofta svårare att hitta lägenhet i innerstaden så var flexibel och öppen för lägenheter utan för stan.

Lättare i nya bostadsområden

3. Se över nya bostadsområden och stadsdelar
Det händer mycket i Stockholm och nya stadsdelar och bostadsområden utvecklas hela tiden vilket är till din fördel. Det finns en rätt stor chans att hitta lägenhet i nybyggda områden och där går det ofta snabbare än vanligt.

4. Sök dig till privata hyresvärdar eller kollektiv
Om du inte står i bostadskö sedan tidigare är ett alternativ att söka lägenheter som hyrs ut av privata hyresvärdar, alltså att hyra i andra hand. Det är många som erbjuder att hyra ut rum och att dela boende är ofta ett billigare alternativ och det är ofta snabbare inflytt.

ANNONS
ANNONS

5. Dela din annons
Skapa en annons om att du söker bostad. Dela den annonsen med alla du känner, vänner, familj och på Facebook. Se till att de kan dela annonsen till andra. Du kanske kan få tips på lediga lägenheter och komma i kontakt med de som har tillgängliga lägenheter.

Läs mer: Allvarlig bostadsbrist för unga i 67 kommuner [Dagens PS]