Volvo Cars köper mer aktier i Polestar och ökar sin ägarandel till 49,5 procent. Det framkommer av ett pressmeddelande. 

ANNONS

Volvo ägde tidigare 50 procent av elbilsbolaget Polestar, men en kapitalanskaffning tidigare i år spädde ut innehavet där bland andra Chongqing Chengxing Equity Investment Fund Partnership, Zibo Financial Holding, Zibo Hightech Industrial Investment och SK Inc gick in som ägare.

”Under de senaste åren har Polestar gjort betydande framsteg och har etablerat sig som en pionjär på den globala marknaden för högpresterande elfordon, eftersom konsumenter i allt högre grad vill kombinera e-mobilitet med sina miljösträvanden”, skriver Volvo Cars i pressmeddelandet.

Volvo Cars köper sina nya aktier av den näst största ägaren i bolaget, PSD Investment som ägs Eric Li, ordförande i både Volvo Cars samt ägarbolaget Zhejiang Geely Holding Group.

”Genom denna transaktion återgår Volvo Cars andel till sin tidigare nivå på nästan 50 procent”, skriver man i pressmeddelandet. De skriver också att de inte planerar att förvärva mer av Polestar eller konsolidera företaget ytterligare.

Bloomberg rapporterade i förra veckan att Polestar för samtal om en börsnotering via spac-bolaget Gores Guggenheim till en värdering på 25 miljarder dollar, men något sådant besked har företaget inte gett.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Polestar går mot trolig börsnotering