Vilken bil äger du helst innan du dör?
Överst på svenskarnas bucket list finns en skräll: Elbilen Polestar 2.
Porsche 911, Shelby Mustang och Koenigsegg är mer förväntade.

ANNONS

Nybakade elbilsmärket Polestar tar en rejäl skalp i en ny undersökning. Elbilen Polestar 2 toppar svenska folkets bucket list i en undersökning från Kantar Sifo och Kvdbil.

Polestar slog ärkerivalen Tesla Model 3 och även Porsche 911 som kom trea. Men drömbilen skiljer sig åt beroende på vem du är. Män drömmer allra mest om Porsche 911, medan kvinnor längtar mest efter en Tesla Model 3. Båda könen hade Polestar som tvåa, vilket gav en total seger.

Yngre personer drömmer mest om Polestar, medan pensionärer avgudar Jaguar E-type. I norra Sverige har varken Tesla eller Polestar någon chans. Där är det bilar som Chevrolet Corvette, Shelby Mustang och Volvo Amazon som gäller innan du går till den eviga vilan. När stockholmare får välja är det monster-SUV:en Mercedes G-class som gäller.

1. Polestar 2

Flest svenskar drömmer om att äga en Polestar 2 innan de dör. En överraskande prestigeseger för det nybakade bilmärket och ett styrkebesked för varumärket nu när Polestar ska in på Nasdaq-börsen.

ANNONS
ANNONS

2. Tesla Model 3

Tesla Model 3 är världens just nu mest sålda elbil. Modellen är tvåa på svenska folkets bucket list, men just nu säljer suv-modellen Y bättre i Sverige.

3. Porsche 911

Porsche 911 har överlevt sedan 1963 och modellnamnet tycks bara bli mer magiskt allt eftersom åren går. Kanske passar 911 Targa-modellen allra bäst för att bocka av trean på bucket list? Taket fälls på bara 19 sekunder.

4. Shelby Mustang

Specialversionen av Ford Mustang har något magiskt över sig och är extra hett eftertraktad bland de som bor i norra Sverige.

ANNONS
ANNONS

5. Koenigsegg CC

Christian von Koenigsegg har verkligen lyckats fånga bilentusiasternas hjärtan med sina hyperbilar. Allra populärast är Koenigsegg bland dem i västra och mellersta Sverige.

6. Mercedes Benz G-class

G-class är bland det värsta du kan köra med tanke dess skyhöga koldioxidutsläpp. Det hindrar inte att bilen står överst på stockholmarnas lista över bilar de vill äga innan de dör – eller kanske just därför.

Tesla Roadster

7. Tesla Roadster

Teslas nya Roadster-modell gör 0-100 km/h under två sekunder. Men bilen verkar aldrig bli färdig och är långt ifrån leveransklar. Nyligen tog Tesla bort möjligheten att beställa bilen.

Jaguar E-type

ANNONS
ANNONS

8. Jaguar E-Type

Jaguar E-type har valts till världens vackraste bil – flera gånger. Det är främst den äldre generationen som drömmer om Jaguars ikoniska modell.

9. BMW M5

Hela familjen får plats – och prestandan är i toppklass. BMW M5 är en femsitsig supersportbil som toppar 305 km/h. Allra mest eftertraktad är den i Göteborg.

10. Porsche Taycan

Var tredje ny Porsche som såldes under 2021 var en Taycan, så inte undra på att många drömmer om Porsches elektriska sportbil. Bilen klarar det mesta, även om du får stanna och ladda ofta när det går undan.