Volvo XC60 Recharge är en stilren och lyxig bil med bra grundutrustning. Bilen utmärker sig på säkerhetsfronten, men flera digitala system för att öka säkerheten och underlätta körningen. 

ANNONS

Volvo XC60 Recharge har en hybridteknik som producerar en total effekt på 340 hk. Räckvidden är upp till 78 kilometer i elektriskt läge enligt WLTP. Bilen gör 0–100 km/h på 5,9 sekunder.

Vår artikelserie ”Bäst i alla tester” sammanställer vi omdömen från professionella europeiska biltestare. Ett genomsnitt från alla biltester ger dig som potentiell köpare ett bättre underlag än ett enskilt test. 

Alla tester – jakten på bästa laddhybriden

För att hitta den bästa laddhybriden i små- och mellanklassen har vi samlat in data från professionella biltester och sammanställt en topp tio lista där vi utser laddhybriden som är bäst i alla tester. Läs nedan för att se vilken plats Volvo XC60 Recharge hamnar på i vår sammanställning.

Professionella biltestarna

Vi har valt ut några utlåtande från tre olika biltester för att se hur de professionella europeiska biltestarna upplever Volvo XC60 Recharge.

Volvo XC60 Recharge.side
Volvo levererar en bil med flera säkerhetssystem och får höga poäng i säkerhetstesterna. (Foto: Volvo)

 

Top Gears: ”Stilig och lyxig”

ANNONS
ANNONS

”Volvo XC60 sitter mitt i hjärtat av den storsäljande crossover-publiken i mellanstorlek. Den är stilig och lyxig och sveper in dig i en skyddsfilt lika omfattande som den svenska välfärdsstaten”.

What Cars: ”Rymlig och välutrustad”

”Volvo XC60 har en stilren interiör. Den är rymlig och välutrustad. Kort sagt, är det ett bra val – särskilt modellen Momentum. Audi Q5 är dock en bättre allroundbil, medan BMW X3 och Porsche Macan är roligare att köra”.

Carwows: ”Känns extremt säker”

”Volvo XC60 känns extremt säker och lyxig. För att nå de riktigt låga driftskostnaderna måste du se till att bilen har gott om laddning”.

Volvo-XC60-Recharge.back
Bagageutrymmet är rymligt och tar mycket last, perfekt för utflykter eller semesterresor. (Foto: Volvo)

 

ANNONS
ANNONS
Volvo-XC60-Recharge.interior
Interiören är stilren och har utrustats med högtalare från välkända Bowers & Wilkins. Bilen har även smart teknik från Google, som till exempel Google Maps och Google Assistant. (Foto: Volvo)

 

Placering i alla tester

I vår sammanställning bäst i alla tester i små- och mellanklassen kommer Volvo XC60 Recharge på andra plats.

Läs mer: Polisens nya superbilar tas i bruk [Dagens PS]

Läs mer: Bästa laddhybriden – bäst i alla tester [Dagens PS]