Renault Captur E-Tech Plug-in Hybrid innehåller mycket teknik i liten förpackning. Det är en snygg bil med fina köregenskaper och enligt flera biltestare gör Renault mycket rätt med sin nya Captur.  

ANNONS

Renault Captur E-Tech Plug-in Hybrid kombinerar två elmotorer och en förbränningsmotor som tillsammans ger en maxeffekt på 160 hk. Räckvidden i elektriskt läge är upp till 65 kilometer beroende på körning. Bilen gör 0–100 km/h på 10,1 sekunder.

Vår artikelserie ”Bäst i alla tester” sammanställer vi omdömen från professionella europeiska biltestare. Ett genomsnitt från alla biltester ger dig som potentiell köpare ett bättre underlag än ett enskilt test. 

Alla tester – jakten på bästa laddhybriden

För att hitta den bästa laddhybriden i små- och mellanklassen har vi samlat in data från professionella biltester och sammanställt en topp tio lista där vi utser laddhybriden som är bäst i alla tester. Läs nedan för att se vilken plats Renault Captur E-Tech Plug-in Hybrid hamnar på i vår sammanställning.

Renault-Captur-Plug-in-Hybrid. Side
”Om du vill köra mer på elektriskt läge väljer du bara körläget Pure.” (Foto: Renault)

 

Professionella biltestarna

Vi har valt ut några utlåtande från tre olika biltester för att se hur de professionella europeiska biltestarna upplever Renault Captur E-Tech Plug-in Hybrid.

ANNONS
ANNONS

Auto-News: ”Fransmännen gör allt rätt”

”På redaktionen kom vi snabbt överens om att nya Renault Captur E-Tech med 158 hk plug-in hybridsystem är ett riktigt insidertips i sin klass. Förutom de små sakerna som nämns gör fransmannen faktiskt allt rätt”.

Driving Electric: ”Bekväm körning i stan”

”Fullhybriden Captur E-TECH är en bekväm och effektiv kompakt SUV, med imponerande elektrisk körpotential runt om i stan”

Top Gear: ”En Clio extra allt”

”Som en Renault Clio – fast större, rymligare och dyrare.”

ANNONS
ANNONS
Renault-Captur-Plug-in-Hybrid. Back
”Captur är en stor förbättring mot tidigare modell om man ser till utseende, förfining och kabinkvalitet.” (Foto: Renault)

 

Renault-Captur-E-Tech-Plug-in-Hybrid.-interior.
”Det nya infotainmentsystemet har så bra anslutningsfunktioner, att en av våra medförare – en inbiten BMW-fantast, erkänner att han finner logiken och svarstiden fungerar ganska bra.” (Foto: Renault)

Placering i alla tester

I vår sammanställning bäst i alla tester i små- och mellanklassen kommer Renault Captur E-Tech Plug-in Hybrid på sjunde plats.

Läs mer: Bilarna som gör braksuccé trots pandemin [Dagens PS]

Läs mer: Bästa laddhybriden – bäst i alla tester [Dagens PS]