Teslas säregna styrdon faller sönder

Uppdaterad: 14 sep. 2022Publicerad: 25 aug. 2022
tesla steering yoke har kvalitetsproblem
Teslas kontroversiella ratt håller tveksam kvalitet. (Foto: Tesla)

Den märkliga, halva ratten i de uppdaterade versionerna av Teslas gamla trotjänare Model S respektive X, har kritiserats för sin okonventionella form. Nu har den också visat sig hålla extremt låg kvalitet.

ANNONS
ANNONS

En rad Twitter-användare har delat bilder på sina yoke-rattar, som bokstavligen tycks vittra bort när bilarna bara har gått några tusen mil. Detta uppmärksammades i en artikel av The Drive.

Tesla yoke, eller med dessa kvalitetsproblem kanske joke?

Kolla igenom inläggen här nedan för att se vad som händer med de nästan nya styrdonen.

Det ser ut som att materialet som ratten är klädd i spricker och faller av. Kanske börjar det med en nagel som hamnar fel, och förvärras av friktionen som hör ihop med normalt rattande.

Notera att bilen som tillhör individerna bakom kontot The Kilowatts har hyrts ut via bildelningsplattformen Turo, varför man kan gissa att den har levt ett aningen hårdare liv än den genomsnittliga Teslan.

Deras exemplar är dock uppenbarligen inte det enda som drabbats av samma problem. Dessutom har väl ingen hört talas om att detta skulle vara ett generellt problem för bilar som hyrs ut?

Att Tesla har sparat in lite väl mycket på kvaliteten går inte att förneka. En fråga är förstås om det dåliga materialvalet ensamt bär skulden för de söndervittrande styrdonen, eller om den okonventionella formen också bidrar till att vissa delar av ratten är extra ansatta. 

ANNONS
ANNONS

Musk-mobben till biltillverkarens försvar

Teslas fanclub sitter förstås på alternativa förklaringar. Enligt dem kan problemet inte på något sätt härledas tillbaka till själva biltillverkaren. Håll i foliehatten nu, för nu blir det intressant!

Någon menar att de drabbade bilägarna medvetet tryckt in sina naglar i ratten. Det vore ett exempel på omoget beteende, men också något som de flesta andra bilrattar skulle klara av.

Andra påstår att det har med alkohol att göra. Dessa anklagelser sträcker sig från att vara saker som faktiskt kan inträffa till att vara fullständigt bisarra.

Att man använder handsprit och sedan tar i ratten är inte så otroligt. Att man skulle sitta och hinka bärs i förarsätet och spilla är osannolikt. Att man vore så gravt alkoholpåverkad att etanol sipprar ut ur handflatans porer är helt befängt.

Precis som med fallet naglar faller teorierna emellertid på det faktum att en bilratt inte rimligtvis kan vara så känslig för alkohol. Handsprit och dylikt är trots allt den enda sortens handtvätt som finns…till hands när man är ute och kör.

Läs även: Provkörd: Lucid Air – som en Tesla fast lyxig

ANNONS
ANNONS
Karl Cajmatz
Karl Cajmatz

Redaktör på Högsta Växeln.

Karl Cajmatz
Karl Cajmatz

Redaktör på Högsta Växeln.

ANNONS
ANNONS