Tesla skapade en hel del uppmärksamhet när de lanserade flygplansrattar till både Model S och Model Y. Ratten har emellertid fått kritik och nu erbjuder Tesla vanliga rattar.

ANNONS

Rattar har redan historiskt haft många former, men märket tyckte tydligen inte att var bra nog och lanserade en flygplansratt – en så kallad Yoke.

tesla steering yoke har kvalitetsproblem
Teslas kontroversiella ratt håller tveksam kvalitet. (Foto: Tesla)

En ratt som inte är rund

Den nya ratten har fått blandad kritik. Medan vissa anser att det är ett häftigt inslag som bidrar till en luftigare kupé och är häftigare att ratta menar många på att det är osäkert att framföra ett fordon med en halv ratt.

Den nya Yoke-ratten har även kritiserats för att den har undermålig kvalitet, något vi tidigare rapporterat om.

Med det sagt har exempelvis Lexus också satsar på halvrattsspåret i kommande elbilen RZ, åtminstone på den amerikanska marknaden.

Men nu har alltså det amerikanska märket börjat erbjuda en vanlig rund ratt till sina kunder. För de som vill byta från den nytänkande ratten till en traditionell sådan kan man göra det till en kostnad på cirka 10 000 kronor.

Teslas runda ratt. (Foto: Tesla)

Tesla har andra uppdateringar

I samband med att märket börjat erbjuda en vanlig ratt i sina bilar har även en rad andra uppdateringar dykt upp.

Plaid går nu att beställa med två motorer (i stället för ordinarie tre) vilket räcker till en 0-100-tid på 3,2 sekunder för Model S och 3,9 för Model X. Model X Plaid förblir strikt sexsitsig.

ANNONS
ANNONS

Oavsett huruvida Yoke-ratten var en gimmick eller inte lyckades den tveklöst generera mycket uppmärksamhet för det amerikanska märket.

Ifall fler tillverkare tar efter återstår att se, men av säkerhetsskäl underlättar det om man har en hel ratt att greppa i stället för bara en halv.

Läs även: Tesla säljar bromsar som är fake [Dagens PS]
Läs även: Teslas butiker i Kina stormade av arga kunder [Dagens PS]
Läs även:
Bekräftat – Tesla har sämst kvalitet [Dagens PS]