Investerare kan köpa andelar i en samling klassiska sport- och veteranbilar.

ANNONS

Just nu rör det sig enligt ett pressmeddelande om ett 20-tal bilar. I första hand Ferrari men även andra märken som exempelvis Maserati, Porsche och Jaguar.

Placerare erbjuds, förutom delägarskap till ”historiskt hög avkastning, även olika aktiviteter och event kopplade till intresset för klassiska bilar.

”Klassiska sportbilar som tillgångsslag är en internationellt tydligt trend, detta framgår exempelvis av de undersökningar som MHRF, Motorhistoriska Riksförbundet och dess internationella motsvarighet FIVA genomfört och som bland uppmärksammades för en tid sedan i TV4-nyheterna”, heter det i pressmeddelandet där det också uppges att klassiska sportbilar ökat med cirka 500 procent i värde under senaste tio åren.

Framför allt är trenden och tillväxten stark i BRIC-länderna, framgår det.

”Sverige släpar generellt sett efter något i prisutvecklingen i en internationell jämförelse, vilket gör den svenska marknaden intressant för den som vill bygga upp en samling av klassiska bilar.”

En dyrgrip som lyfts fram är Ferrari Testarossa (bilden), som för några år sedan betingade ett värde på 300.000-400.000 kronor men som nu värderas till 1,2 miljoner kronor, enligt Sportbilsfonden Future Classics AB.

ANNONS
ANNONS

Bolaget drog i gång förra året. Styrelseordförande och grundare är Lars-Erik Gustafsson med mångårig erfarenhet i banksektorn, vd är Bo Lindman, känd i motorbranschen, veteranbilskretsar och i tävlingssammanhang med bland annat en seger på Le Mans Classic och ett antal andra tävlingar.