Sonys nya elbil testas för fullt i snö i Europa

Uppdaterad: 13 jan. 2021Publicerad: 13 jan. 2021

Efter Walkman och Playstation – här är nästa satsning för Sony.
Nya elbilen Vision-S tycks kunna bli verklighet.
Efter att ha slagit ner som en bomb på CES-mässan ifjol testas nu prototyper för fullt i Europa. 

ANNONS
ANNONS

Konkurrensen hårdnar alltmer på elbilsmarknaden och alla världens elektronikföretag tycks vilja ge sig in på den tuffa marknaden. Senast i raden är Sony som nu visar upp bilder på tester av prototyper av nya elbilen Vision-S.

Sony har släppt flera nya videor som visar hur bilen testas i snö i Alperna i Österrike. Uppenbarligen har bilen vidareutvecklats sedan den första bilen visades upp förra året. Som sig bör med en bil från Sony är den fullspäckad med elektronik. Bilen ska få över 50 mils räckvidd på en full laddning.

Sony uppger att bilen har 40 olika sensorer och att bilen har en 360-graders medvetenhet om vad som händer runt omkring. Infotainmentsystemet sträcker sig längs hela instrumentpanelen, på liknande sätt som Mercedes EQS.

Bilen blir något längre än Tesla Model 3. Foto: Sony

Vision-S blir 20 centimeter längre än Teslas instegsmodell Model 3. Bilen kan bli fyrhjulsdriven och få 544 hk. Enligt uppgift ska bilen klara 0–100 km/h på 4,8 sekunder och ha en toppfart på 240 km/h.

Sony har inte bekräftat att bilen ska produceras, det kan också vara ett sätt att visa upp företagets bilteknik. Namnet är heller inte klart, men får vi föreslå Driveman, så här 40 år efter Walkman.

Interiören blir rena tv-spelet – som sig bör i en Sony-bil. Foto: Sony

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS