I Pixar-filmen Bilar från 2006 faller huvudpersonen, Blixten McQueen, för Sally Carrera, en blå Porsche som har funnit sig själv på den gudsförgätna orten Kylarköping. Nu har hon blivit en riktig bil.

ANNONS

Vem är Sally?

Sally är en blå Porsche 911 Carrera av modellgenerationen 996, den första vattenkylda 911:an. Hon bor i Kylarköping som är en bortglömd liten stad i öknen.

Innan den tid som filmen utspelar sig i arbetade Sally som advokat i Los Angeles och levde livet i vänsterfilen, men hon kände sig inte lycklig. En dag fick hon nog och gav sig av. Hon körde och körde tills hon havererade i just Kylarköping. Där blev hon sedan kvar.

Trots att Sally är ett exemplar av den 911 som vi människor gillar minst – på grund av vattenkylningen och strålkastarnas form (tyskarna säger “Spiegeleier”, alltså stekta ägg) – faller Blixten McQueen pladask för henne.

I takt med att McQueen, som är strandad i Kylarköping, lär sig om livet och slutar vara en självupptagen skitstövel, börjar även Sally se något i honom.

Porsche 911 Sally Special

Verklighetens Sally – som alltså är en unik specialmodell framtagen av Porsche för välgörande ändamål – baseras på en 911 Carrera GTS med manuell växellåda.

Det som gör bilen till en Sally är den blå färgen färgen, Sally Blue Metallic, som också täcker många ytor som annars är svarta; snedvridna, femekrade fälgar à la Porsche från millenieskiftet; och en “svanktatuering” som visar sig när det går så fort att den aktiva bakspoilern lyfts upp.

På insidan möts man av en smakfull blandning av ljust skinn och pepitamönster, samt blå inslag på alla ställen man kan tänka sig. Sportläget har döpts om till Kachow! Mode, efter Blixten McQueens catchphrase.

Köp den under Monterey Car Week

Sally Special-Porschen är ämnad att auktioneras ut av RM Sotheby’s under Monterey Car Week, där vi kommer att närvara.

ANNONS
ANNONS

Pengarna man drar in ska delas upp mellan de två välgörenhetsorganisationerna Girls Inc. och USA for UNHCR.

Läs även: Test: Porsche 911 Carrera S manuell [Högsta Växeln]

Läs även: mer inom ämnet Porsche [Dagens PS]