Här är de allra första bilderna på Land Rovers nya flaggskepp Range Rover.
Femte generationen av Range Rover har premiär i nästa vecka. Toppmodellen får 530 hästkrafter.

ANNONS

Range Rover är alla SUV:ars urmoder och nu kommer modellen i sin femte generation. Bilen skulle presenteras först den 26 oktober, men bilderna läckte ut några dagar i förväg. I dagens digitala värld är det svårt att hålla en ny bilmodell hemlig.

Range Rover får infällda dörrhandtag och behåller den klassiska siluetten.

De första bilderna visar att Range Rover är sig lik och trogen originalets grunddesign från 1970. Land Rover har behållit de kantiga formerna, men gjort bilen ännu mer modern och stilren. Hjulhusen är mer markerade och framtill har bilen toppmoderna strålkastare och dimljus som är inramade av krom. Bakpartiet får nya karaktäristiska lampor med vertikala ljusremsor. Även Range Rover får nu märkets infällbara dörrhandtag från Velar och Evoque.

Modernare interiör

Interiören blir rejält moderniserat och får en stor pekskärm i mitten. Infotainmentsystemet är detsamma som i nya Defender. Land Rover behåller den ombonade läderklädda instrumentpanelen. Det ska kännas att du sitter i en brittisk lyxbil.

Fronten får toppmoderna drag, men med Range Rovers klassiska grill.

Nya Range Rover byggs på en ny plattform som kallas MLA (Modular Longitudinal Architecture). Aluminiumchassit får många skepnader: Bensin, diesel, mildhybrid, laddhybrid och rent elektriska bilar. Den helt elektriska versionen lär dock dröja. Senare kommer den sportiga versionen Range Rover Sport.

Land Rover har redan avslöjat vilka motorer som ska sitta i nya Range Rover. Grundmotorn är en treliters dieselsexa på 249 hästkrafter, en starkare variant har 300 hästkrafter.

ANNONS
ANNONS

Toppversionen får 350 hk

Det finns även en toppversion med 350 hk. Den som vill han en bensindriven Range Rover kan välja mellan P400 med 400 hästkrafter och toppversionen P530 med en V8 på 530 hästkrafter. Den sistnämnda motorn har dubbelturbo och kommer från BMW. Samtliga versioner har fyrhjulsdrift och automatlåda.