Dagens PS

Norsk elbil når längre än en Tesla Model S

Illustration av den norska elbilen Fresco XL.
Norska elbilen når längre än en Tesla Model S och mäter sig väl med framtidens elbilar med lång räckvidd. (Bild: Fresco)
Edvard Lundkvist
Edvard Lundkvist
Uppdaterad: 14 feb. 2022Publicerad: 14 feb. 2022

Den norska elbilen Fresco ger sig in i matchen om att leverera elbilar som är anpassade för längre resor utan att stanna för laddning. Den nya modellen, Fresco XL, ska ha längre räckvidd än en Tesla Model S.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Framöver kommer vi att få se elbilar som kan komma allt längre på en laddning och långdistans-racet är ett faktum. Två exempel på kommande elbilar med lång räckvidd är Lucid Air och Tesla Roadster. Men nu har även en norsk elbil anslutit sig till tävlingen.

Review Geek skriver i sin artikel att den norska elbilen kommer att ha samma räckvidd som en Tesla Roadster och att den slår dagens elbilar för långdistans med hästlängder. Hur lyckas man med detta? Genom den aerodynamiska designen och rejäla batterier.

Vill du läsa fler nyheten om elbilar och deras utveckling? 
Ta enkelt del av vår kostnadsfria nyhetstjänst!

Futuristisk design

Fresco XL ser definitivt aerodynamisk ut med en design som skulle kunna vara hämtad ur en science ficton-film. Tillverkaren kallar bilen för “electric pod” istället för elbil, vilket också förklaras av den ovanliga exteriören.

Bilen ska ha möjligheten att vara självkörande, en trend som Review Geek menar har ett starkare fäste i europa än i USA, men där saknas fortfarande lagstiftning för att tillåta självkörande bilar i trafiken.

Oavsett så ser det ut att vara ett minst sagt effektivt färdmedel med sin långa räckvidd och upp till åtta sittplatser, anpassning för att köra på vinterväglag och offroad-möjligheter.

Öppet för beställningar

ANNONS

Den som vill äga en norsk elbil av den här modellen kan lägga en beställning direkt och det kostar idag drygt en miljon kronor att boka sin Fresco XL. Däremot finns inget satt datum för leverans och det finns ingen produktionsmässig modell av bilen så prisbilden kan komma att förändras med tiden.

Läs mer: This norwegian EV can outrun a Tesla Model S

Läs även: Tesla-beslutet som Elon Musk ångrar – “var idiotiskt”

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS