Nu säljs en Koenigsegg Regera för första gången på auktion.
Enbart extrautrustningen på den svenska hyperbilen kostar två miljoner kronor.
Första ägaren kan göra ett riktigt drömklipp: Sju miljoner kronor på bara ett års ägande. 

ANNONS

Koenigsegg Regera är på väg att går ur produktion efter fem år, och nya hyperbilen Jesko kommer att ta över. Enbart 80 bilar har producerats sedan 2016 och nu säljs för första gången en Regera på auktion.

Bilen har avtagbart tak. Bild: RM Sotheby’s

Det handlar om en verkligt läcker Regera lackerad i crystal white och med nakna kolfiberdetaljer både på karossen och i interiören. Dessutom har bilen det yttre paketet ”Speedster” som gör att den är dekorerad med detaljer i 24 karats guld.

Bilen levererades ny till en ägare i USA för bara något år sedan. Hjulen är de exklusiva Aircore-fälgarna gjorda helt i kolfiber. Enbart extrautrustningen kostade två miljoner kronor, ungefär som en Porsche 911 Turbo.

Regeran har bara gått 20 mil, och kan bli ett veritabelt klipp för den första ägaren. Nypriset låg på 15 miljoner kronor plus extraustrustning för två miljoner kronor. Auktionsföretaget RM Sotheby’s bedömer att bilen kan säljas för uppemot 24 miljoner kronor på auktionen i Arizona den 22 januari.

ANNONS
ANNONS
Toppfarten är över 400 km/h. Bild: RM Sotheby’s

Regera var en revolutionerande modell när Koenigsegg presenterade den på Genèves bilsalong 2015. Och än i dag är bilen bland det snabbaste som går att uppbringa. Bilen har en femliters V8 med dubbelturbo och över 1000 hästkrafter. Tillsammans med hybriddrivlinan blir effekten 1500 hk. Koenigsegg Regera håller världsrekordet 0-400-0 km/h på 31,49 sekunder. Toppfarten ligger på över 400 km/h.

Inredningen är späckad med kolfiber: Bild: RM Sotheby’s