Lagom till drottning Elizabeths platinium-jubileum visade Jaguar upp en ny och patriotisk version av sin klassiska E-type-modell från 1965.

ANNONS

Bilen, i samma färgnyanser som den brittiska flaggan Union Jack, är en urtjusig sportroadster av årsmodell 1965 i 1 E-type-serien, berättar Robb Report.

Det var då – under Jaguars glansdagar – som bilen debuterade och den nu framtagna cabrioleten – som imponerar i sitt nygamla skick – skiner nästan lika mycket som drottning Elizabeth.

(Foto: Jaguar)

I 70 år har hon drottningen suttit på tronen i Storbritannien. Hon tillträdde då – på 1960-talet – när Jaguar tog fram sin skönhet första gången.

Dagen till ära har just denna 60-talspärla i ny tappning blå lack och röd skinnklädsel.

Motorn är en 6:a och större än originalmotorn

Vid sidan av det har den bländande vackra Jaguar-klassikern utrustats med en del inslag av ny teknik, som exempelvis LED-strålkastare och bluetooth-stöd.

”Den största modifieringen finns dock under bilens långnosade huv. I motorrummet sitter en 4,7-liters rak 6:a kopplad till en femväxlad manuell växellåda. Inga effektsiffror har släppts, men den nya motorn är en halv liter större än originalbilens, som kunde producera 261 hästkrafter”, berättar Robb Report.

Motorljudet är detsamma som det alltid varit, det mullrar Jaguar.

(Foto: Jaguar)

Bilens anonyma ägare uppger sig vara stolt över den skapelse som Jaguars team tagit fram lagom till drottningens platinium-jubileum, ”jag är priviligierad som får vara en del av Jaguars historia”, säger ägaren enligt Robb Report.

E-type-roadstern som nu skapats och är skräddarsydd kommer även att produceras i fler exemplar, men vad priset blir är okänt.

ANNONS
ANNONS

Robb Report föreställer sig dock att Jaguars nu aktuella och lyxiga cabriolet blir betydligt dyrare än de Jaguar inom E-Type-60-programmet som märket började sälja i fjol. Priset på de bilarna startade på 440 000 dollar.

Det stoppar alltså inte nu – särskilt då motorn är större i denna Jaguar och med tanke på kopplingen till den 96-åriga monarken drottning Elizabeth II:s sprakande jubileum.

Läs även: Veckans skönhet – galet snygg Jaguar XK European [Dagens PS]