Hyundai avslöjar nu alla detaljer om nya Tucson Plug-in Hybrid som kommer till Sverige i början av nästa år.
Modellen får hela 265 hk och en räckvidd på 50 km enligt WLTP.
En rolig detalj är den justerbara grillen Active Air Flap som justerar luftintaget efter temperatur och hastighet.

ANNONS

Nya SUV:en Hyundai Tucson har uppmärksammats för sin djärva design med de nyskapande ljusen Parametric Hidden Lights som ger en ny frontdesign.  Bilen släpps såväl som mildhybrid, elhybrid som laddhybrid.

För svenska kunder är laddhybriden mest spännande och nu avslöjar Hyundai mer om bilens teknik. Tucson Plug-in Hybrid får  kombinerad effekt på 265 hk. Systemet baseras på en 1.6-liters T-GDi Smartstream-motor som ihop med en elmotor på 66.9 kW ger ett maximalt vridmoment på 304 Nm. Totala systemeffekten. är 265 hk och 350 Nm och drivlinan är sammankopplad med en sexväxlad automatlåda.

Hyundai Tucson
Interiören har blivit toppmodern.

Batteriet är på 13.8 kWh och ska ge bilen en räckvidd på 50 km enligt WLTP-normen. En rolig detalj är Active Air Flap som justerar luftintaget i grillen beroende på motorns kylvätsketemperatur, bilens hastighet, med mera. Syftet är att minimera luftmotståndet och maximera bränsleeffektiviteten.

Lovar fina terrängegenskaper

Utbudet av fyrhjulsdrivna laddhybrider har varit begränsat, men Hyundai lovar att Tucson Plug-In Hybrid ska klara terrängutmaningar. Modellen är utrustad med Hyundai HTRAC fyrhjulsdrift och kan variabelt fördela drivkraften mellan fram- och bakhjulen beroende på väggrepp och körning.

Modellen kommer till Sverige i början av nästa år, Hyundai har ännu inte uppgett svenska priser.

ANNONS
ANNONS