Att vakna upp med ett avhugget hästkraftshuvud i sängen står inte högst upp på min önskelista. Trots det kan jag inte låta det senaste från Tesla-communityn gå ouppmärksammat. I dag har jag nämligen fått lära mig om Tesla Dating Score, som Tesla-apostlarna använder för att sålla bland potentiella friare.

ANNONS

Tesla är en sekt

Jag fick alltså syn på en artikel från The Drive, där man kommenterar ett fenomen som dykt upp på Twitter. Folk delar sin Tesla Dating Score, ett numeriskt värde som ska representera ens lojalitet till bilmärket Tesla, och således ens lämplighet som livspartner. Vattentät logik.

Indexet baseras kort och gott på hur mycket stålar man har spenderat på Tesla, och när. För att räkna ut sin egen Tesla Dating Score går man in på https://motherfrunker.ca/tesladating.

Därefter tar man med sig sitt betyg och ger sig ut på Twitter, Tinder eller vart man nu går för att finna kärlek. Man kanske trycker upp det på en tröja som man har på sig under nästa Tesla-evenemang, om man inte gillar sån där nätdejting.

Det är skillnad på nya och gamla pengar

Lewin Day, som har författat The Drive-artikeln, har identifierat formeln för Tesla Dating Score genom att granska källkoden på motherfrunker-sidan. Det visar sig att olika gärningar för Teslas sak värderas olika.

Har man köpt en Tesla senast 2019, räknas pengarna man spenderat tolv och en halv procent mer mot ens betyg än om man har köpt sin bil 2020 eller senare. Något måste man ju göra för att skilja rättrogna Muskianer från alla posers vars tech-aktier bara råkade sticka iväg tack vare pandemin.

ANNONS
ANNONS

Utöver ägandeskap gynnas ens Tesla Dating Score av antal dollar man har spenderat på Tesla-kläder, antal aktier man äger (här får man hävstång på sin Tesla-tro vid låg värdering) och antal tweets man har, öh, twittrat.

Notera att man måste ha delat med sig av väldigt många tankar på max 280 tecken för att det ska ha någon nämnvärd inverkan på ens betyg. Vi drömmer väl alla om att vara tillsammans med en Twitter-aktivist?

Tesla Dating Score: kanske inte är en så dum idé ändå?

Allt det här låter ju helt sjukt, men det kanske inte är så uppåt väggarna idiotiskt ändå. Tack vare det här verktyget minskar ju Tesla-ägarna avsevärt risken för att halvvägs genom en tätatät – när skumpan redan landat på notan, pengar som kunde ha lagts på en Tesla-hoodie – upptäcka att man bryter bröd med Dieseldoris.

Det gör också att alla normalt funtade människor genast kan swipa vänster på alla dårar som har med sin Tesla Dating Score i Tinder-bion.

Men det här ger mig också en idé. Likt alla andra på redaktionen är jag ju faktiskt själv medlem i en bilsekt. I mitt fall är det intresset för gamla, italienska bilar som ständigt hotar, inte bara mot min plånbok, utan också mot min kärleksrelation.

ANNONS
ANNONS

Om det skulle gå så långt att jag blir dumpad på grund av min Alfa Romeo vore det ju himla behändigt om det fanns ett verktyg som kunde hjälpa mig att hitta någon annan med samma känslomässiga beroende av spaghettiracers som jag har.

Frågan är bara vad man skulle välja för domännamn; motherfrunker är ju trots allt ganska fyndigt. Kanske romeo-e-giulia.us eller alfapartners.co?

Läs även: andra artiklar på tema dejting [Dagens PS]