Maserati Grecale avtäcks inom kort. Nu gör Maserati de sista vintertesterna av SUV:en i norra Sverige. Bilen testas på sjöar och utsätts för -30°C.

ANNONS

Maseratis plan var att lansera nya SUV:en Grecale redan i november, men halvledarkrisen satte käppar i hjulen. I stället kunde Maserati lägga ytterligare en vinter på tuffa tester i norra Sverige.

Arjeplog är populärt för vintertester bland biltillverkare. Här ses nya Maserati Grecale med Arjeplogs kyrka. Foto: Maserati

Bilen testas nu under tuffa förhållanden i Lappland. Bilarna körs på både snö och is och den italienska bilen ska klara så låga temperaturer som 30°C. Testerna äger bland annat rum i Arjeplog, där bilen har fotograferats framför den kända rosa kyrkan byggd i spån.

Drivlinan optimeras på sjöisar. Foto: Maserati

Enligt den italienska biltillverkaren har de justerat ”dragkraft, understyrning och överstyrning i olika körlägen med olika storlekar och typer av hjul”.

Starkaste versionen av Maserati Grecale får en V6:a med dubbelturbo på uppemot 500 hästkrafter. Foto: Maserati

De passar också på att visa upp en helt produktionsklar bil, som fortfarande är maserad. Bilen kommer att dela plattform med Alfa Romeo Stelvio och får en tvåliters turbomotor på omkring 300 hästkrafter. Det ska också finnas en prestandaverson med treliters V6:a med dubbla turboaggregat.

ANNONS
ANNONS

Samtliga versioner ryktas få fyrhjulsdrift och kanske blir det också en helt elektrisk version av Grecale.