Varje år får även en bil utmärkelsen Michelin Showstopper Award, som alltså går till den bil som fått flest röster av allmänheten. I år var det Radfords handbyggda Lotus Type 62–2 som fick den äran.

ANNONS

Även om den berömda backtävlingen på Goodwood är den huvudsakliga attraktionen, passar de flesta tillverkare på att erbjuda en så kallad dynamisk uppvisning på den berömda banan. Det innebär att man får se bilvärldens crème de la crème rastas ordentligt, en möjlighet som ytterst sällan ges.

Radford Type 62-2 med bla Jenson Button.
Så här glada blev teamet bakom Radford för utmärkelsen. (Foto: Radford)

I samarbete med Lotus

Även om det inte rör sig om en tvättäkta Lotus, är Radford Type 62-2 utvecklad i samarbete med det brittiska sportbilsmärket. Namnet Radford härstammar från en, inom rätt kretsar, känd karossbyggare som tillverkat en rad intressanta pjäser.

Bland hjärnorna bakom nytappningen av Radford återfinns bland andra den tidigare F1-föraren Jenson Button som ser till att varje enskild bil är kördynamiskt optimerad. 

Under huven återfinns en 3,5-liters V6 som pumpar ut upp till 600 hästkrafter beroende på utförande. Om man vill ha en gäller det att snabbt skrida till verket eftersom endast 62 kommer att tillverkas.

Radford Type 62-2 brassar på upp för backen på Goodwood.
Ser man denna pjäs i backspegeln är det bäst att man makar på sig. (Foto: Radford)

Vad som komma skall

Radfords grej är alltså att, likt Singer med Porsche, göra nytolkningar av gamla ikoniska modeller. Det handlar om att utgå från historieböckerna men samtidigt lägga till en lagom dos modernitet. Om du är en tvättäkta bilnörd av det nostalgiska slaget är du helt rätt ute med andra ord.

ANNONS
ANNONS

Priserna börjar på norr om 5 miljoner SEK och kan klättra så långt man vill; Radford kan se till att alla ens vildaste fantasier går i uppfyllelse, bara man har nog med flis för att betala.

Radford Type 62-2 interiör
Interiören på Type 62-2 är minst sagt en nostalgitripp.