Dagens PS

Fisker räddar konkursen med 1-dollarslön

Så lagom nu att sänka lönen. Nu är det i alla fall gjort. (Foto: TT)
Så lagom nu att sänka lönen. Nu är det i alla fall gjort. (Foto: TT)
Åsa Wallenrud
Åsa Wallenrud
Uppdaterad: 10 juli 2024Publicerad: 10 juli 2024

Det tog ett tag för paret att dra ner på sin egen lön. Nu har de dock gått med på att sänka den från närmare 700 000 till 10 kronor.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Henrik Fisker och hans fru, Geeta Gupta-Fisker, medgrundarna av Fisker Inc., har tagit ett drastiskt beslut. De har sänkt sina löner till 1 dollar för att finansiera konkursförfarandet för sin misslyckade elbilsstartup.

På tisdagsmorgonen rapporterade Fisker Inc.:s omstruktureringsansvarige, John DiDonato, att paret tog ett beslut om detta den 8 juli.

Bara fem dagar efter att ha blivit hårt pressade av advokaten Linda Richenderfer från det amerikanska förvaltningskontoret.

Löner under förändring

Under en förhandling den 3 juli ifrågasatte Richenderfer DiDonato om Fiskers fortfarande var kvar på löneutbetalningslistan. Hon ville vara säker på att alla andra möjligheter hade utforskats. Dessa pengar behövs för att täcka rättsliga kostnader och avvecklingen av företaget.

DiDonato försökte minnas vad Henrik och Geeta för närvarande tjänade men uppgav att deras löner var “under förändring” och möjligen “uppskjutna”.

Det gick väl inte riktigt som det var tänkt. Tanken var god. Kanske dags för paret Fisker att satsa på annat. (Foto: TT)
Det gick väl inte riktigt som det var tänkt. Tanken var god. Kanske dags för att paret Fisker att satsa på annat. (Foto: TT)
ANNONS

Senaste nytt

Parets rimliga bonusar

ANNONS

Det är fortfarande oklart vad paret fick betalt när företaget gled in i konkurs. Enligt en anmälan från förra året betalade företaget dem en minimilön på 659 000 kronor under 2022. De fick också kontantbonusar på 7,5 miljoner kronor vardera.

Lagom lön.

Samtidigt försöker företaget sälja över 3 000 av sina återstående Ocean suvar till American Lease i en affär som förväntas ge cirka 485 miljoner kronor. Även om Fisker har en överenskommelse med American Lease, har en annan potentiell köpare närmat sig företaget under NDA, och det är lite oklart vad de vill.

“Jag tror att detta ger lite mer andrum för parterna och potentiella andra händelser,” sa Brian Resnick från Davis Polk, som representerar Fisker i konkursfallet.

Detta inkluderar den potentiella nya köparen av Fiskers tillgångar, men Resnick tillade:

“Vi släpper definitivt inte bollen” på American Lease-transaktionen.

Läs mer:

Fiskers konkurs lämnar elbilsägare utan garanti. Dagens PS

ANNONS
Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Åsa Wallenrud
Åsa Wallenrud

Teknik- och motorentusiast som bevakar bilvärlden.

Åsa Wallenrud
Åsa Wallenrud

Teknik- och motorentusiast som bevakar bilvärlden.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS