Fortfarande dominerar Tesla elbilsmarknaden i USA men uppstickarna har lagt sig i omkörningsfilen och utmanar på allvar elbilsjätten.

ANNONS

Under årets tredje kvartal backade Teslas marknadsandel i USA till 65 procent, en minskning från 71 procent under motsvarande period i fjol.

Det här visar statistik från S&P Global Mobility som refereras av CNBC.

Teslas marknadsandel väntas rasa i USA

Förväntan är att elbilsjättens marknadsandel faller till under 20 procent i USA år 2025, vilket skulle betyda ett enormt dramatiskt tapp för serieentreprenören Elon Musks livsverk.

Det som får företaget att tappa mark är att rivaler nu sticker upp och erbjuder billigare modeller.

Samtidigt som uppstickare utmanar i USA är Teslas grundare och vd Elon Musk fullt upptagen med att ta hand om Twitter, som han till slut tvingades förvärva enligt ett domstolsbeslut då Twitter stämt Musk för avtalsbrott.

Här tappar Musks skapelse mest mark

Enligt S&P Global Mobility är det främst på elbilsmodeller i prisklasser under 50 000 dollar som Musks elbilsbjässe ”långsamt tappar greppet”, skriver CNBC.

”Teslas position förändras när nya, billigare alternativ anländer och erbjuder lika eller bättre teknik och produktionsbyggnad”, skriver S&P i rapporten och tillägger:

ANNONS
ANNONS

”Med tanke på att konsumenternas valmöjligheter och konsumenternas intresse för elbilar växer kommer Teslas förmåga att behålla en dominerande marknadsandel att utmanas framöver.”

Läs även: Bekräftat: Tesla har sämst kvalitet [Dagens PS]