Den uppmärksammade Facebookgruppen ”Bensinupproret 2.0” tänker låta sina åsikter ta ett fysiskt uttryck. Gruppen har ansökt om tillstånd att demonstrera i Stockholm.

Det skriver Aftonbladet. En tidigare demonstration fick lov att avslutas, då gruppen inte hade tillstånd. Nu har en ansökan lämnats in, och gruppen vill genomföra en demonstration i Stockholm den 31 maj.

”Vi vill att det ska gå till Rosenbad”, säger grundaren Janne Berglund till tidningen.

I dag passerade gruppen 500.000 användare, enligt artikeln. På lördag klockan 13 planerar gruppen att hålla sammankomster på större parkeringsplatser utanför köpcentrum i bland annat Stockholm, Göteborg, Umeå och Jönköping.

”Det är ingen manifestation, utan sammankomster för våra medlemmar. Vi ska träffas för att skapa en mer gedigen sammanhållning i gruppen”, förklarar Janne Berglund i artikeln.

Dagens PS har tidigare rapporterat om den explosionsartade tillväxten av medlemmar i Facebookgruppen. Vi frågade även vad ni läsare tycker om bensinpriset – och resultatet av undersökningen finns att tillgå här: Dagens fråga: Är bensinen för dyr?

ANNONS
ANNONS

Som svar på gruppen som tycker att bensinpriset är för högt har det även uppkommit en ny grupp: ”Bensinupproret 3.0”. Folk i den här Facebookgruppen menar att priset tvärtom är för lågt – och att det borde höjas för klimatets skull. På onsdagseftermiddagen hade gruppen knappa 7.000 medlemmar.

LÄS MER: Bensinupproret: ”Inte acceptabelt” [Dagens PS] >