Dagens PS

Bilmekaniker kraschade Ferrari för 30 miljoner kr

En Ferrari Enzo värd över 30 miljoner förvandlades till skrot. En dyr provtur för bilmekanikern. Foto: European Carshots
Maths Nilsson
Maths Nilsson
Uppdaterad: 19 jan. 2022Publicerad: 19 jan. 2022

Bilmekanikern skulle bara testköra en Ferrari Enzo. Provkörningen slutade med en krasch in ett träd som demolerade superbilen värd 30 miljoner kronor.
– Han gav bra med gas och tappade kontrollen, han snurrade över den andra filen in i ett träd, berättar ett ögonvittne för Autoblog.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Bilbärgarna hade ett omfattande jobb med att baxa upp Ferrarin. Foto: European Carshots

Ferrari Enzo är endast tillverkad i 400 exemplar och det här är inte första gången bilmodellen uppmärksammas för krascher. Stefan ”Tjock-Steffe” Eriksson klöv en Ferrari Enzo i två delar när han krockade i 340 km/h.

Sladdade in i ett träd

Gårdagens olycka inträffade i Baarn nära Hilversum i Nederländerna. Bilen kom åkande från Ferrariåterförsäljaren Kroymans vid 11-tiden och färdades i hög fart. På en raksträcka fick superbilen plötsligt sladd och kraschade in i ett träd. Här kan du se film när bilen bärgas.

Superbilen är illa tilltygad – men ännu värre skadade bilar har pusslats ihop. Foto: European Carshots

– Jag körde precis bakom denna Enzo. Han gav bra gas när han kom upp på Amsterdamsestraatweg, han tappade sedan kontrollen över ratten och snurrade över den andra filen in i ett träd. Han flög upp i luften och landade hårt. Det var ett riktigt rejäl smäll, säger en ögonvittne till Autoblog.nl.

Mekaniker bakom ratten

Enligt uppgift var det en mekaniker som satt bakom ratten. Kraschen blev mycket våldsam. Båda krockkuddarna utlöstes och Ferrarin fick omfattande skador. Ambulans larmades till platsen, men föraren fick inga svåra skador i olyckan.

– Det är verkligen en mekaniker, som tur var kunde han själv ta sig ur bilen och kontrollerades sedan av polisen och fördes bort i ambulansen. Han hade gått runt och ringt ett tag, berättar ögonvittnet.

Vill aldrig kommentera

Ferrariåterförsäljaren Kroymans vill inte kommentera händelsen. ”Inte nu och inte i framtiden”, uppger företaget.

Ferrari Enzo är en av Ferraris mest exklusiva modeller och är endast tillverkad i 400 exemplar. Dagsaktuellt värde på auktion ligger på över 30 miljoner kronor för ett okrockat exemplar.

Toppar 355 km/h

Bilen har en V12-motor på 660 hästkrafter och en toppfart på 355 km/h, så trots att den har 15 år på nacken hör Enzo till världens snabbaste superbilar.

Även om bilen är illa smälld lär den gå att rädda. Till och med bilen som Stefan ”Tjock-Steffe” Eriksson klöv i två delar lagades och såldes sedermera på auktion för 16 miljoner kronor.

ANNONS
ANNONS
ANNONS
Helt elektriska BMW i5 är äntligen här!
bmw logo

Föreställ dig ljuden, dofterna, känslan. De futuristiska tonerna som välkomnar, ljusdesignen som leker över interiören och ergonomiskt utformade säten som sätter dig på första parkett. Minsta detalj är som gjord för att du ska må bra. Barnslig förväntan möter vuxen elegans i nya, helt elektriska BMW i5. Luta dig tillbaka och njut av den imponerande räckvidden, innovativa tekniken och iögonfallande designen. Välkommen in till din närmaste återförsäljare för en provkörning.

Boka provkörning
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS