Brabus kommer med ytterligare en superversion av Mercedes G-klass. Nya Brabus Adventure 800 XLP Superblack är ombyggd till pickup och har stora delar av karossen i kolfiber.
Med V8 på 800 hästkrafter kostar bilen sju miljoner kronor.

ANNONS

Mercedes G-klass är redan i standardutförande en av de grymmaste suv:arna. Men tyska trimmaren Brabus tycker inte att det räcker.

Bilen är förlängd till 5,24 meter. Foto: Brabus

De har förvandlat G-klassen genom att bygga om karossen till pickup, sätta dit nya portaxlar och trimma upp AMG-V8:an. Karossen är också förlängd till 5,24 meter och lackerad helt i svart.

Markfrigången är imponerande: en halv meter. Foto: Brabus

Dessutom får karossen ett bodykit med kolfiber. Grillen, stötfångaren, huven, de breddade stänkskärmarna, sidstegen och slutrören är alla av ädlaste kolfiber.

Mercedes eget läder byttes ut mot skräddarsytt med specialmönster. Foto: Brabus

Framkomligheten är kraftigt förbättrad jämfört med Mercedes-AMG:s standardversion. Bilen har fått nya portalaxlar från Brabus och markfrigången är justerbar, till som mest en halvmeter.

Instrumentpanelen är klädd i kolfiber. Foto: Brabus

Naturligtvis lämnades inte motorn orörd. V8:an på fyra liter har nu 800 hästkrafter och 1000 Newtonmeter i vridmoment. Det gör att bilen klarar 0-100 km/h under fem sekunder.

ANNONS
ANNONS
Det är gott om plats i baksätet trots att bilen är ombyggd till pickup. Foto: Brabus

Brabus har heller inte glömt interiören. Mercedes egen läderklädsel kastades på soptippen. I stället blev det en ny skräddarsydd klädsel med specialmönster.

Till och med ändrören är klädda i kolfiber. Foto: Brabus

Bilen på bilderna är till salu för cirka sju miljoner kronor. Den kan du få levererad direkt, vill du vänta på ett personligt exemplar är leveranstiden 6-12 månader.

Inte heller grillen lämnades orörd. Foto: Brabus
Reservhjulet är flyttat från bakluckan. Foto: Brabus
En lagerbil finns om du vill slå till nu, annars är leveranstiden 6-12 månader. Foto: Brabus