Dagens PS

Äventyrsklassiker får retro-touch

Källa: Suzuki (Endast för illustrativt bruk.)
Trots sin retrocharm är Jimny XL Heritage utrustad med moderniteter som en nio tums pekskärm, backkamera, trådlöst Apple CarPlay och Android Auto(Foto: Suzuki (Endast för illustrativt bruk.)
Åsa Wallenrud
Åsa Wallenrud
Uppdaterad: 20 maj 2024Publicerad: 20 maj 2024

Jimny, den lilla terrängbilen som många älskar för sin robusta design och äventyrliga anda, får nu en ny femdörrars variant i retrostil i Australien.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den lilla terrängbilen Jimny är tyvärr inte tillgänglig i Sverige, men i Australien håller Suzuki liv i modellen med ständiga uppdateringar.

Senast lanserade de en femdörrars variant 2023. Nu släpper de en specialutgåva döpt till Jimny XL Heritage, skriver Suzuki.

Nostalgisk hyllning med retro-dekaler

Bilen hyllar Jimnys historia med retroinspirerade dekaler som påminner om 1970- och 1980-talet, då håret var långt, friheten var allt.

Den kommer finnas i färgerna blåsvart pärlemor, djungelgrön, granitgrå, vit och elfenben, kombinerat med svart tak.

Förutom dekalerna får arv-Jimnyn röda stänkskydd fram och bak, likt fjolårets utsålda tredörrarsmodell som gjordes i 300 exemplar. Den nya versionen byggs i 500 exemplar.

Enkelt men effektivt i terrängen

Drivlinan är traditionellt enkel: en 1,5-liters bensinmotor med femväxlad manuell växellåda och fyrhjulsdrift med lågväxel. De 101 hästkrafterna kanske inte sätter några rekord, men den lilla bilen hänger med tuffare konkurrenter som Land Rover Defender och Jeep Wrangler i terrängen.

ANNONS

Gammal men ny på samma gång

Trots sin retrocharm är Jimny XL Heritage utrustad med moderniteter som en nio tums pekskärm, backkamera, trådlöst Apple CarPlay och Android Auto, farthållare, backhjälp vid start i backe, automatiska LED-strålkastare och parkeringssensorer bak.

Bara att åka till Australien och köpa

Specialutgåvan kostar cirka 1 500 australiensiska dollar mer än standardmodellen, och 3 000 dollar mer än fjolårets tredörrarsmodell.

Priset landar på 36 490 aussiedollar, motsvarande ungefär 262 000 svenska kronor.

Läs även: Suzuki Jimny – nu med fyra dörrar. Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Åsa Wallenrud
Åsa Wallenrud

Teknik- och motorentusiast som bevakar bilvärlden.

Åsa Wallenrud
Åsa Wallenrud

Teknik- och motorentusiast som bevakar bilvärlden.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS