Tidigare i år florerade bilder som antydde att Lamborghini var i färd med att ta fram en safariinspirerad variant av sin sportbil Huracán. Det svarta testobjektet skiljde sig från en vanlig Lamborghini Huracán genom ökad markfrigång, takräcken och skyddande plastsjok undertill. Nu tycks bilen vara ett snäpp närmare produktionsklar.

ANNONS

Lamborghini versus cyklist

Lamborghini har nämligen släppt en video där en Huracán, som är slående lik 2019 års konceptbil Sterrato, ska visa någon form av terrängcyklist var skåpet ska stå.

Det gör den genom att överge asfalten till förmån för grusväg – vilket råkar vara vad “Sterrato” betyder på italienska – medan cyklisten tar genvägar över åkrar och annat som får anses ligga utom räckhåll även för en terrängutrustad Huracán.

Trots att cyklisten fuskar genom att gena, möts de båda när de samtidigt når fram till ett vackert beläget stenhus, och videotiteln, “Beyond the Concrete” visar att filmen är slut.

Skillnaderna från en vanlig Huracán

Om man bortser från det som sker i videon och faktiskt tittar på bilen, märker man hur slående lik Lamborghini Sterrato den är. Markfrigången har förstås ökat, men det finns annat som pekar mer mot att vi på riktigt har en ny bil på händerna.

lamborghini sterrato bredvid cyklist
Nästan lika redo för terräng som en mountainbike. (Foto: Lamborghini)

Hjulhusen omges av rejäla, skyddande plastpartier à la Volvo Cross Country, och det finns såväl takräcken som extraljus. I likhet med testbilen från början av året har bilen i videon dessutom ett takmonterat luftintag till motorn.

Som om inte det vore nog utgör färgkombinationen på bilens dekor – som förvisso är annorlunda sett till struktur och att det står “brave, authentic, unexpected” överallt – en nick till Sterrato. Båda går i orange och svart.

ANNONS
ANNONS

Lamborghini Sterrato uppmuntrar till väghuliganism

Blotta tanken av att köra en Lamborghini som om den vore en rallybil är upphetsande. Gissningsvis behövs det inte ens någon Powerking för att man ska förvandlas till en veritabel grusvägsligist i den här bilen.

Viss försiktighet vore på sin plats, eftersom blotta ljudet från den rusande V10-motorn lär kunna väcka liv i trafikpoliser på flera kilometers avstånd.

Här kan man läsa mer om Lamborghini.