Dagens PS

17-åring körde 174 km/h på 60-väg

Brottet inträffade i den amerikanska staten Virginia. Bilen på bilden har ingenting med brottet att göra. (Foto: Dodge)
Marcus Berggren
Marcus Berggren
Uppdaterad: 29 dec. 2022Publicerad: 28 dec. 2022

En 17-åring i USA har blivit tagen av polisen efter att han körde hela 108 mph (174 km/h) på en 40 mph-väg (64 km/h) i den amerikanska staten Virginia. Det rapporterar amerikanska CarScoops.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Bilen som kördes var en Ford Mustang och fortkörningen skedde i närheten av den amerikanska huvudstaden Washington DC.

Ford Mustang framifrån körde Ynglingen körde en Mustang. Bilen på bilden har ingenting med brottet att göra. (Foto: Ford)

Notoriskt stringenta

Just Virginia har bland USA:s strängaste lagar beträffande just fortkörning. På straffskalan finns det bland annat fängelse, oberoende av huruvida man är tidigare dömd eller inte.

Det var den 21 december vid 22:48 lokal tid som en polisbil mötte den 17-åriga ungdomen i Ford Mustangen på vansinnesfärden.

Polisbilen slog på blåljusen men Mustangen fortsatte färden och körde om en bil i en kurva enligt polisens Facebook-sida.

Konstapeln skickade ut ett meddelande till andra bilar i närheten och det var via radion som polisen till sist fick tag på ynglingen.

Körde sig till en dålig jul

Eftersom föraren är under 18 behandlas han som en ungdom i det amerikanska rättssystemet.

Han blev släppt på fri fot efter hans föräldrar löste ut honom och ska till domstol den 9 februari där han misstänks för vårdslöshet i trafik, för att ha flytt undan polisen, för att han körde om i en kurva, inte hade uppdaterad registrering och dåliga bromsar.

Exakt vad konsekvenserna blir återstår att se, men med tanke på förarens ringa ålder lär han komma halvlindrigt undan. Hur det påverkar hans körkort återstår att se – i Virginia får man köra bil från det att man är 16 år gammal.

trafikkontroller USA körde Över 400 obeväpnade bilister har mist livet under trafikkontroller i USA de senaste fem åren. (Foto: Unsplash)

Läs även: Körde 400 knyck på allmän väg – slipper åtal
Läs även: Körde 250 på 90-väg – fick behålla körkortet

ANNONS
ANNONS
Marcus Berggren
Marcus Berggren

Motorjournalist. Chefredaktör på Högsta Växeln.

Marcus Berggren
Marcus Berggren

Motorjournalist. Chefredaktör på Högsta Växeln.

ANNONS
Helt elektriska BMW i5 är äntligen här!
bmw logo

Föreställ dig ljuden, dofterna, känslan. De futuristiska tonerna som välkomnar, ljusdesignen som leker över interiören och ergonomiskt utformade säten som sätter dig på första parkett. Minsta detalj är som gjord för att du ska må bra. Barnslig förväntan möter vuxen elegans i nya, helt elektriska BMW i5. Luta dig tillbaka och njut av den imponerande räckvidden, innovativa tekniken och iögonfallande designen. Välkommen in till din närmaste återförsäljare för en provkörning.

Boka provkörning
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS