Svenskt healthtechbolag växlar upp – utser ny vd

Uppdaterad: 28 feb. 2022Publicerad: 25 jan. 2022
Mindler
Mindler tar in Krim Talia som ny vd och parhäst till medgrundaren Rickard Lagerqvist. (Foto: Press)

För att ta vara på de starka tillväxtmöjligheterna för det svenska healthtechbolaget Mindler – både i Sverige och internationellt – stärker nu bolaget ledningen. Medgrundaren av den digitala lösningen för psykiska ohälsa och serieentreprenören Rickard Lagerqvists mångåriga parhäst Krim Talia, går in som vd.

ANNONS
ANNONS

Under 2020 ökade omsättningen till 83,7 miljoner kronor, från 28,7 miljoner året innan.

Mindler är i dag verksamt i Sverige, Nederländerna, Frankrike och Storbritannien, där deras 350 anställda psykologer behandlar över 12 000 unika patienter varje månad.

Rickard Lagerqvist får därmed en friare roll som affärsutvecklare och fortsätter att marknadsföra bolaget mot såväl samarbetspartners som investerare. Ambitionen är att Mindler ska fortsätta ha en hög tillväxttakt både nationellt och Internationellt.

”Det här blir perfekt för Mindler. Jag och Krim känner varandra sedan lång tid och jag har svårt att tänka mig en mer erfaren och lämplig VD för att ta tillvara på Mindlers stora potential att bli det ledande healthtechbolaget i Europa när det gäller att främja psykisk hälsa med digitala verktyg”, säger Rickard Lagerqvist, och fortsätter:

”Mindler har i dag en ledande roll på den europeiska marknaden och därför är det viktigt att nu ta vara på vår position och till och med öka nuvarande tillväxttakt. Utmaningarna med psykisk ohälsa fortsätter att vara stor. Mindler har visat att vi här har en viktig roll att fylla.”

Krim Talia har investerat i flera av Rickards Lagerqvists bolag genom åren. Bland annat det hyllade blodtestbolaget Werlabs, samt det snabbväxande vårdbemanningsbolaget Colivia. Hans bolag 3T Invest var tidigt inne som aktiv och engagerad investerare i Mindler, vilket i detta fall även innebär en stor fördel då Krim Talia följt bolaget på nära håll ända sedan starten.

”Rickard Lagerqvist är en av landets främsta entreprenörer inom digital vård och hälsa, och Mindler spelar i dag en avgörande roll för bidra till minskad psykisk ohälsa för tusentals människor varje dag. Detta är ett område jag brinner för att få vara med och utveckla. Så när styrelsen frågade om jag vill gå från styrelseordförande, till att bli operativ som vd var valet enkelt. Tillsammans med Mindlers fantastiska team ska vi bygga Europas ledande digitala lösningar för att hjälpa människor att övervinna psykisk ohälsa.” säger Krim Talia.

ANNONS
ANNONS