Sanofi sade på onsdagen att de ska förvärva Origimm Biotechnology, något som ger tillgång till en vaccinkandidat mot akne.

ANNONS

Det franska läkemedelsbolaget Sanofi sade på onsdagen att de ska förvärva det Österrikiska företagsgruppen Origimm Biotechnology som har en vaccinkandidat mot akne i sin pipeline. Det skriver Reuters.

Sanofi förväntar sig att affären med Origimm Biotechnology kan bli klar i december, men har inte avslöjat några siffror.

”Förvärvet av Origimm breddar ytterligare vår forsknings- och utvecklingspipeline för vacciner, med en första vaccinkandidat mot akne, ett stort medicinskt behov för miljontals tonåringar och vuxna”, säger Thomas Triomphe, executive vice president och global chef för Sanofi Pasteur till Reuters.

Slopat vaccinkandidat mot covid-19

I september släppte Sanofi sina planer på ett mRNA-baserat vaccin mot covid-19 på grund av Pfizer Biontechs och Modernas dominans på den marknaden. I stället ska bolaget, tillsammans med sin partner GlaxoSmithKline, fokusera på att ta fram en annan vaccinkandidat mot covid-19 som använder en mer konventionell proteinbaserad metod.

Sanofi meddelade tidigare i år att bolaget skulle förvärva två amerikanska bioteknikbolag, Kadmon Holdings and Translate Bio för 1,9 respektive 3,2 miljarder dollar, motsvarande cirka 17,2 respektive cirka 29 miljarder kronor.

Fått tillgång till mRNA-teknik

Förvärvet av Translate Bio har gett Sanofi tillgång till betydande kunskap inom mRNA-teknik och den kunskapen förväntas bolaget använda i majoriteten av sina vaccinkandidater.

”Av de tio nya vaccinkandidater som planeras att komma in på marknaden 2025, kommer sex att använda mRNA-teknik för att rikta in sig på sjukdomar med höga otillfredsställda behov och sjukdomsbörda som klamydia och akne”, säger bolaget till Reuters.

ANNONS
ANNONS

Sanofi bekräftade i ett separat uttalande sin försäljningsvägledning på medellång sikt om en medelhög till hög ensiffrigtillväxt för sin vaccinverksamhet. I oktober höjde koncernen sin vinstvägledning för 2021 och är fortfarande i behov av att återuppliva sin läkemedelspipeline. Sedan början av året har Sanofis aktie ökat med 6,6 procent.

Läs mer: Sanofi förvärvar bioteknikbolaget Translate Bio [Dagens PS]